Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/potragaazasrecom

Marketing

Kako doživjeti stotu

Svima nam je jasno da imamo samo jedan život, da nemamo pravo na popravak, i zato nam je važno živjeti što duže i kvalitetnije. Mislim da ne postoji nitko kome je svejedno koliko dugo će živjeti, a pogotovo kad znam da upravo mi sami na to možemo utjecati.Ovdje ću podijeliti sa vama stvarna životna iskustva stogodišnjaka, vjerujem da će vas potaknuti da slijedite barem neka od njih, te tako direktno sami utječete na dužinu i kvalitetu svog života.1. Shvatite da sve što vam se u životu događa, ovisi samo o vama i nikada ne okrivljujte druge. Ako ste imali teško djetinjstvo, ne okrivljujte roditelje i shvatite to kao prošlost, okrenite se samo budućnosti.

2. Tražite i prepoznajte u ljudima samo ono dobro, a loše ignorirajte. Ako budemo tražili mane - tko će ostati.

3. Volite ljude, budite spremni davati ljubav, jedino tako možemo istu i primati.

4. Protjerajte iz svog srca zlobu, zavist i mržnju. Time ćete priskrbiti sebi mir u duši, koji je apsolutni temelj za dug život.

5. Naučite se radovati sitnim radostima, to može biti veseo smijeh djeteta, dobro ispričan vic, nova frizura, zanimljivo pripremljen obrok, voćka u cvatu, muzička numera, položen ispit, uspjeh vašeg prijatelja, ugodno druženje, poslovni uspjeh, lijepo vrijeme, dobar savjet i vjerujte još mnogo, mnogo toga, trebate samo primjetiti.

6. Naučite voljeti sebe, jer vi ste jedinstveni takvi kakvi jeste – ne postoji kopija i zato nema razloga da želite biti netko drugi - budite original!

7. Upoznajte sebe, pokušajte odrediti u čemu ste najbolji, koji biste posao najuspješnije obavljali, pa krenite tim stazama, bez obzira što drugi o tome mislili, važno je samo vaše mišljenje.

8. Sad kad ste naučili voljeti svoje tijelo, naučite ga i pravilno njegovati i hraniti. Važno je odabrati zdravu prirodnu hranu, zdravu vodu, svjež zrak, tjelovježbu koja vas veseli. Izbaciti sve ono što uništava naše zdravlje, kao, cigarete, žestoka pića, slatkiši, masna zasićena hrana, umjetni sokovi i proizvodi i sl.

9. Ako preventivno djelujemo vodeći brigu o svom zdravlju, zdavoj probavi, dobrom snu, dobrom raspoloženju, nećemo trebati gomilu lijekova.

10. Probleme treba doživljavati kao izazov, oni su tu da ih rješimo. Ako to činimo mirno i rješenje će biti uspješnije, a mi ćemo iz toga izaći još jači.


Post je objavljen 07.06.2013. u 18:15 sati.