Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 31.svibnja

Danček!

Ne dopustimo da nam sveopće sivilo pokvari dan, i to divan dan, rođendan omiljene nam metropole.
Za divno čudo, naći će se i poneko događanje večeras na repertoaru.

Od 17 do 21:30 na 5 će se različitih lokacija u gradu odvijati plesni projekt "penso positivo/MISLITE POZITIVNO/think positive!" koreografkinje i plesačice Petre Hrašćanec i redatelja Hrvoja Juvančića. Mjesta i vremena održavanja:

- Savska 77, ispred učiteljske akademije (strijeljanje 300 ljudi koje su izvršili partizani 1945), 17.00 sati
- Trg žrtava fašizma (ustaška mučilišta na trgu i okolnim ulicama), 18.00 sati
- Ugao Draškovićeve i Vlaške (3 slučajne žrtve Domovinskog rata poginule u bombardiranju Zagreba 2. 5. 1995.) 18.45 sati
- Trg Sv. Marka (pogubljenje Matije Gupca), 19.30 sati
- Krvavi most (trgovački sukobi između stanovnika Gradeca i Kaptola), 20.00 sati

U 19 sati u Greti (Ilica 92) otvara se humanitarna izložba studenata ALU za pomoć beskućnicima, pod nazivom "Umjetnici za umjetnike preživljavanja"

Također u 19 sati u studiju "Josip Račić" (Margaretska 3), otvara se izložba radova autora Josipa Škerlje. Moći će se razgledati izložba "Potopljeni gradovi" te ciklus novih radova "Gole igre". Izložba će se moći razgledati do 16. lipnja.

U Zbirci Richter (Vrhovec 38) u 21 sat otvara se druženje uz glazbu ciklusom koncerata "Jazz na vrhu". Uz to, bit će u istom prostoru otvorena izložba "Sinturbanizam", prva u nizu izložbi "Iz arhiva arhitekta", a temelji se na arhivskoj građi iz ostavštine Vjenceslava Richtera.
Glazbeni gost je Borna Šercar, perkusionist, skladatelj, klasični i jazz glazbenik širokog raspona djelovanja. Tako kažu. sretan

Inače, u Tvornici kulture večeras je također jedno otvorenje, no samo uz ulaznice, koje su već razgrabljene. Ako je netko od vas uspio uloviti, očekujemo izvještaj!

Pomozite mi otpuhati oblake...i ostanite kul, naravno!

Ivana

Post je objavljen 31.05.2013. u 16:29 sati.