Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdmks

Marketing

Mladostaši na Vatrenoj liniji


Pripadnici DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca ovog su vikenda nastupili na natjecanju vatrogasnih grupa "Vatrena linija“ (Fire combat) koje se održalo na području City Center one u Splitu. Ovom prilikom Kaštelani su nastupili u tri ekipe u kategoriji A, dok u ostalim kategorijama nisu imali svoje predstavnike.

U kategoriji A, u kojoj je sudjelovalo 17 ekipa, pobjednici natjecanja postali su članovi ekipe DVD-a Žrnovnica 5, Milan Barlović i Branimir Roguljić dok su najbolje plasirani Mladostaši bili Ivan Šimović i Vedran Biočić, članovi ekipe DVD Mladost 2, na devetom mjestu. Ekipa DVD Mladost 1, koju su činili Joško Šarić i Pero Lipotić, umjesto trećeg mjesta koje im se smiješilo zbog brzine izvedene vježbe, zauzeli su deseto mjesto, dobivši negativne bodove za pogrešno nošenje lutke. Bruno Jurić i Stjepan Jerković, ekipa DVD Mladost 3, zauzeli su četrnaesto mjesto.
U kategoriji B nastupile su 4 ekipe, a među njima najbolja je bila ekipa JVP Split za koju su nastupili Petar Kovačević i Jakov Šustić. Između dvije ekipe u kategoriji C, pobjednici su postali Andrej Slapar i Roman Kosirnik iz PGD Moste Sosed Teama. U kategoriji žena jedine su nastupile Jasmina Kadija i Anamarija Baričević iz DVD-a Sesvetski Kraljevac.

Inače, Fire combat je vatrogasno natjecanje, drugačije od tradicionalnih natjecanja, na kojem dva vatrogasca koji čine ekipu, izvode vježbu pod osobnom zaštitnom opremom i sa izolacijskim aparatima te spasilačkim pojasevima. Vježba se sastoji od spajanja i razvlačenja armatura, savladavanje prepreka, vatrogasni rad na visini, spašavanje unesrećene osobe, razvlačenja cijevne pruge pod tlakom te gašenje požara.
Kao i u drugim gradovima i mjestima gdje se ovo natjecanje provodi, ovo jedino dalmatinsko natjecanje ove vrste, svojom atraktivnošću privuklo je znatan broj građana, koji su s zanimanjem popratili sve što se događalo na vatrogasnom „borilištu“.


Post je objavljen 31.05.2013. u 09:26 sati.