Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 28.svibnja

Danček!

Ukoliko još niste usavršili sposobnost egzistiranja na više mjesta istovremeno, e pa, danas je krajnje vrijeme da se potrudite. Nakon mrtvila zadnjih dana, stigao je i dan kad zaista ne postoji ni teoretska šansa da stignemo posjetiti sva otvorenja. Krenimo!

U 19 sati:

U galeriji Klovićevi dvori (Jezuitski trg 4) otvara se izložba "Mirila/nematerijalna kulturna baština". Napomenut ću samo da ima veze s pogrebnim običajima u južnoj Hrvatskoj, a želite li saznati što su točno mirila, gdje ih nalazimo i još pokoj(n)u zanimljivost vezanu uz njih, najbolje bi bilo da se ukažete večeras u Klovićevima. Ovo je naš izbor za večeras. Izložba ostaje otvorena do 7. srpnja.

U Goethe-Institutu Kroatien (Ulica grada Vukovara 64) otvara se izložba "Krugovi u vrtu" autorice Tonke Maleković. Riječ je o fotografijama, audio i video zapisima umjetničkih akcija na mjestu nekadašnjih divljih vrtova u Novom Zagrebu. Uz otvorenje će biti predstavljena i instalacija "Vertikalni vrt" ispred instituta. Isti ste mogli vidjeti na GP-Zagrebancije. I izložba i instalacija dio su projekta "Jestivi grad" u organizaciji Goethe-Instituta. Izložba je otvorena do 21. lipnja.

U galeriji Nova (Teslina 7) otvara se izložba "Izgledi Arkzina". Arkzin je inače hrvatski pop-magazin pokrenut početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, koji se često nalazio na meti kritičara raznih. Zanima li vas više o tome, posjetite Novu. Imate vremena do 12. lipnja.

U muzeju Mimara (Trg F. Roosevelta 5) otvara se izložba "Boje japanskih grafika" na kojoj će biti izložena djela autora Ikua Hirayame i Fumia Kitaoke (nažalost, obojica su pokojni). Organizator izložbe je Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj. Izložba traje do 9. lipnja.

U galeriji Modulor (Park stara Trešnjevka 1) otvara se izložba fotografija Nikole Šerventića "Pregažena mjesta". Fotografije prikazuju propale lokale u širem središtu Zagreba. Tužni motivi... Izložba ostaje otvorena do 9. lipnja.

U 20 sati u HDD Galeriji (Boškovićeva 18) otvara se izložba "Future artefacts" dizajnerice i umjetnice Line Kovačević. Izložba je zamišljena kao prikaz bliske budućnosti. Bit će izloženi fiktivni artefakti zamišljeni za interakciju u bliskoj budućnosti, izvedeni u 3D printu. U sklopu otvorenja bit će izveden i performans online romantične večere. Zvuči neobično i šušnuto, hm. Izložba je otvorena do 11. lipnja.

I posljednje događanje za danas, u 21 sat u kinu Tuškanac, bit će predstavljeno 7 kratkih filmova Jeana Painlevéa, jednog od najosebujnijih dokumentarista u povijesti filma. Ulaz je besplatan.

I...stigla do kraja! Kao što rekoh, mi smo večeras u Klovićevima. Samo tražite veliku crvenokosu i velikog smeđe-riđokosog kovrčavog (vjerojatno uz nekoliko priljepaka) i svakako se javite. Bilo bi nam drago sretan

Ostanite mi kul

Ivana


Post je objavljen 28.05.2013. u 14:15 sati.