Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/inspirationsart

Marketing

Krhkost

U nekim trenucima mislim da smo mi ljudi svjesni svoje krhkosti.
Ali samo mi se učini na trenutak...jer previše je zavisti, ogovaranja, ljubomore...previše je svih tih tričarija koje zasjenjuju ono što bi bilo dobro za svakoga.
Lakše je ići putom kojim idu i svi drugi, ne zastati, ne upitati se...Zar ne?
Lakše je prihvatiti kolektivnu igru, nego biti svoj?


Ali kada zastaneš i upitaš se kuda ide tvoj život? Koliko tebi ostaje vremena?-onda bude drugačije.
Čini mi se da kad bi istinski svaki dan gledali kao naš zadnji ovdje na zemlji, bilo bi možda drugačije.
Možda bi doista tražili jedni u drugima ono najbolje. Možda bi jedni drugima doista mogli biti prijateljima jer bi nam bilo važno da i netko do mene napreduje. Jer doista, ako on napreduje onda ću i ja napredovati. Ako koristim one talente koje sam dobila, onda ne mogu biti ljubomorna na nekog drugog, zar ne? Možda bi tada doista bilo više slobodnog vremena za ljude oko nas?

Ne znam...ja sam oduvijek razmišljala drugačije, jer mislim kako je to svojstveno svakom pojedincu. Svaki pojedinac je osoba, vrijedna pažnje, vrijedna trenutka...Svatko je drugačije otkan. Ponekad mi pričinja čar samo otkriti ona neka drugačija razmišljanja...I ne volim kad se netko odmah slaže sa mnom na prvu, jer nema niti jedne osobe koja o svemu misli isto. Često se sjetim onih pisaca koji su pobuđivali našu osjećajnost, traganje za smislom i uopće strast za životom. Često pomislim kako će se nešto od toga vratiti. Čekam.
Možda se napokon suočimo sa tim Kafkinim Preobražajom i shvatimo kako doista čovjek nema stotinu nogu i nije stroj, i da ima stotinu nogu ništa mu ne bi pomoglo da posvršava sve poslove zamišljene tijekom života.
Tek smo krhka bića! Kao grana na vjetru, Kao list.




Tek poticaj!


Odmor prijeko i neizostavno potreban....24.-11.6. ...sanjam more, slikam more...ali nisam još tamo...Kad se malo zbrojim krećem. Andrić mi kaže kad ja dolazim mora nešto biti....i bilo je nevrijeme...Zato..stati i malo pričekati...:)



Malo još fima koji me tako potakne na svašta...kreativnost i vrijeme...









Post je objavljen 25.05.2013. u 11:19 sati.