Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/e-knjige-na-hrvatskom-jeziku

Marketing

Coelho Paulo

Coelho Paulo - Alkemičar

Na dugom putu do ostvarenja svojih snova, glavni junak Coelhovog romana, vođen znamenjem i učeći univerzalni Jezik svijeta, otkriva tajnu života i čovjekova postojanja na Zemlji. Satkan od svevremenih istina, mudrosti i simbola što ih sadrže drevna ezoterijska znanja, Biblija i kabala, prožet toplinom, na tragu Saint-Exuperya i Bacha, ovaj će roman zasigurno naći put do mnogih srca.

Coelho Paulo - Dnevnik jednog Čarobnjaka

Uzbudljiva priča o hodočašću Paula Coelha. Putem za Santiago, srednjovjekovnim putem koji počinje u Pirinejima i vodi preko sjevera Španjolske do katedrale Svetog Jakova.
Iskustvo ovog hodočašća ostvarenog 1986. godine bilo mu je inspiracija za priču prepunu pustolovina, koja je, u isto vrijeme, fascinantna parabola o potrebi pronalaženja sopstvenog puta u životu. Na kraju, Coelho nas dovodi do zaključka da se čudesno uvijek nalazi na putu običnih ljudi.

Coelho Paulo - Peta gora

Radnja romana događa se u 9. stoljeću prije Krista. Biblijska priča o starozavjetnom proroku Iliji poslužila je Coelhu, uz njegovu bogatu imaginaciju da izgradi čudesan roman, prepun mudrosti i emocija, univerzalnih i najintimnijih. Prateći njegovu priču ne možemo izbjeći poniranje u spoznavanje samog sebe i smisao vlastitog postojanja, a također nalazimo motiv da promijenimo i obnovimo, ponovo sagradimo sami sebe.

Coelho Paulo - Pobjednik ostaje sam

Najnoviji roman planetarno popularnoga pisca odvija se u svijetu mode, filma, slave, bogatsva i posvemašnjg glamura, u manje od dvadeset četiri sata, za vrijeme Filmskog festivala u Cannesu. Uspješan ruski poduzetnik u takvu luksuznom okruženju ipak želi samo jedno - vratiti svoju ljubljenu, bivšu suprugu Ewu koja ga je ostavila zbog uspješnog modnog dizajnera. Mora li on pokrenuti sve najmračnije snage u sebi da bi privukao njezinu pozornost.

Coelho Paulo - Vještica iz Portobella

Kako pronaći hrabrost da budemo dosljedni sebi čak i ako nismo sigurni tko smo?
To je središnje pitanje romana Vještica iz Portobella, novoga djela Paula Coelha, autora međunarodnih bestselera. Posrijedi je priča o tajanstvenoj ženi po imenu Athena, a pripovijedaju je mnogi koji su je dobro poznavali ili je gotovo uopće nisu poznavali.
Kao i Alkemičar, Vještica iz Portobella jedna je od onih priča koje preobražavaju čitateljevo shvaćanje ljubavi, strasti i žrtvovanja.

Coelho Paulo - Zahir

Nakon što mu supruga, uspješna novinarka i ratna izvjesteljica, nakon desetogodišnjeg braka nestaje pod sumnjivim okolnostima, u životu slavnoga i bogatog pisca dolazi do dubokog unutrašnjeg loma. On odlazi u potragu za ženom, ali se ta izvanjska potraga, koja ga vodi kroz razne europske zemlje (pa i Hrvatsku), te Aziju, pretvara u retrospektivno sagledavanje i preispitivanje čitavog njegova dotadašnjeg života, svih njegovih bitnih momenata i prijelomnih trenutaka. Ovaj roman, koristeći se naslovnim motivom koji potječe iz islamske tradicije, zapravo govori o traganju modernoga urbanog čovjeka, izgubljena u kaosu i besmislu suvremene užurbanosti, težnje za uspjehom i potrošačkim potrebama, za istinskim duhovnim ispunjenjem. U tom smislu inicijalna potraga za iščezlom suprugom prerasta u svojevrsno hodočašće. U portret i životnu priču glavnog lika autor unosi brojne autobiografske elemente.



download - sve knjige:
Coelho Paulo - sve knjige

Post je objavljen 22.05.2013. u 22:01 sati.