Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/e-knjige-na-hrvatskom-jeziku

Marketing

Clive Cussler

Clive Cussler - Atlantida

Prošlo je devet milenija od nestanka zemlje zvane Atlantida. U Indijskom oceanu i u Coloradu pronađem su materijalni dokazi o postojanju drevne civilizacije zbrisane s lica Zemlje kataklizmičkim udarom komete. Kakvu je poruku, čvrsto urezanu u kamen, drevni narod - koji je svoju ligu pomorskih država nazivao Amenes - ostavio za sobom: poruku nade, ili upozorenja na buduće katastrofe?
No, Čovječanstvu na Zemlji opet prijeti sudnji dan, ovaj put izazvan bolesnim umom čovjeka, koji sofisticiranim lomljenjem i pomicanjem ledene ploče na Antarktici želi poremetiti rotacijsku ravnotežu Zemlje i izazvati opću kataklizmu s potopom...
U uzbudljivoj prici u čijem su središtu Dirk Pitt i njegov kolega Al Giordino iz američke Nacionalne agencije za mora i podmorje, neustrašivi junaci Cusslerovih romana, razotkriva se katastrofični plan sljedbenika nacističkoga carstva, Trećeg Reicha, o uništenju svijeta radi podizanja Četvrtog carstva.

Clive Cussler - Blago

Karte do izgubljenog zlata, vrhunska umjetnička djela i rijetke knjige, mape skrivenih nalazišta nafte i minerala koje mogu promijeniti svjetsku ravnotežu moći. Dirk Pitt otkriva tajni trag blaga Aleksandrije - trag koji ga dovodi do nemilosrdne zavjere s ciljem potpune svjetske dominacije. Vjerski fanatici prijete zbacivanjem vlada Egipta i Meksika, izlažući Ameriku invaziji i ekonomskom kolapsu. Iznenada, od istoka do zapada, anarhisti svojim smrtonosnim pipcima posežu u srce Sjedinjenih Država. A Dirk Pitt, čvrsti junak Clivea Cusslera, suočava se s najopasnijim ubojicom na svijetu. Međunarodna banda terorista pokreće igru na otvorenome moru kako bi postali svjetska sila - a Pitt je jedini čovjek koji ih može zaustaviti.

Clive Cussler - Crni vjetar

Krajem Drugog svjetskog rata nekoliko je japanskih podmornica poslano prema Sjedinjenim Američkim Državama. Niti jedna nije stigla do cilja... No, pedeset godina kasnije iz potonulih podmornica nestaju projektili s "crnim vjetrom". Dirk Pitt, već legendarni Cusslerov junak, kao i u mnogo drugih romana, dovesti će i ovaj slučaj do (zadovoljavajućeg) kraja.

Clive Cussler - Enigma

Na osamljenom grčkom otoku jedan "oldtimer" zrakoplov iz Prvog svjetskog rata napada američku vojnu bazu. Na otoku se nalazi Dirk Pitt, Cusslerov stalni lik, ovaj puta u ulozi bojnika koji istražuje sabotaže u podmorju. Istraživanjima se želi otkriti tajna Enigme, čudesne ribe, ali se neočekivano otkrivaju tragovi djelovanja međunarodne bande krijumčara droge kojoj je na čelu jedan od najbližih Hitlerovih suradnika ...Elementi za zanimljivu i napetu priču...

Clive Cussler - Izgubljeni grad

U potopljenom Izgubljenom gradu iznenada se pojavila i počela bujati biljka nazvana Gorgonin korov. Ona prijeti da uguši sva mora na zemlji. Kurt Austin, vođa tima za specijalne zadatke Nacionalne agencije za mora, uz pomoć arheologinje Skye Labelle, morati će riješiti zagonetku nastanka korova, ali i pronaći način da ga se uništi. Istovremeno, duboko u ledenjaku u Alpama, pronađen je dio aviona i leš nepoznatog čovjeka s čudesnom kacigom. U kakvoj su vezi ove dvije priče i što ih povezuje otkriva Cussler u ovom avanturističkom romanu.

Clive Cussler - Kiklop

Bogati američki financijer nestaje u starom cepelinu prilikom lova na blago. Iz kubanskih voda cepelin lebdi prema Floridi s posadom mrtvaca -sovjetskih kozmonauta.
Dirk Pitt otkriva šokantan plan: tajna skupina američkih industrijalaca podigla je koloniju na Mjesecu, tajnu bazu koju će braniti pod svaku cijenu.
Ugroženi u svemiru, Rusi se spremaju zadati strašan udarac na Kubi - a samo ih Dirk Pitt može zaustaviti.
Od kubanskih mučionica do hladnih oceanskih dubina, Pitt juri kako bi zaustavio zavjeru koja prijeti razaranjem.

Clive Cussler - Ledeni brijeg

Još jedna od avantura stalnog Cusslerovog lika Dirka Pitta. U ovom romanu Dirk rješava misterij davno izgubljene jahte, a sada pronađene ispod goleme količine leda. Jahta je bila na putu prema Bijeloj kući, noseći putnike na važan sastanak.

Clive Cussler - Odiseja

I djeca Dirka Pitta, legendarnog junaka Clivea Cusslera, rade za NAMP. Dijele i očevu ljubav za morem i pustolovinama. Kada dođu u opasnost istražujući otrov koji ugrožava ekologiju oceana, u pomoć će im pohitati Pitt i njegov vjerni Giordano. No, iza oluje koja ugrožava Pittovu djecu, otkriva se i pakleni plan koji prijeti cijelom svijetu.

Clive Cussler - Operacija orao

Politika, napredne tehnologije, ljubavna veza, pomorske misterije... još jedan od "pomorskih avanturističkih romana" Clivea Cusslera s glavnim junakom Dirkom Pittom. Ovaj put mu je glavni suparnik bogatašica Min Koryo Bougainville koja sa svojim unukom Lee Tongom drži golemo carstvo, izgrađeno na prijevarama i groznim zločinima. Istovremeno, Dirk, uz poznatu melodiju "Žute ruže iz Teksasa" spašava s južnjačkim parobrodom i njegovom posadom vladu Sjedinjenih Američkih Država.

Clive Cussler - Sahara

Novi zadatak odvodi Dirka Pitta, stalnog lika Cusslerovih avanturističko-špijunsko-ratno-ljubavnih romana, u državu Mali gdje istražuje s grupom suradnika uzroke ekološke katastrofe koja prijeti uništenjem života u svim morima svijeta. Sljedeći trag kroz užarenu pustinju nalazi postrojenja za reciklažu nuklearnog otpada ali i rudnik zlata u kojem kao robovi rade svi oni koji su naslutili tajnu zagađenja.



download - sve knjige:
Clive Cussler - sve knjige

Post je objavljen 22.05.2013. u 21:20 sati.