Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

Need to know & got to have (dojeništvo)

U 3 zadnja posta opisani su neki od "treba znati" i "treba imati" za odgoj beba.
Ovo je možda zadnji post ovog serijala sa dodanim propušptenim stvarima.
Ova tema će se možda dodatno proširivati ili će se možda čak ovaj post naknadno nadopunjavati.
Pa da se bacimo na potrebne stvari i znanja:

1. Fiziološka otopina u boci (+ igla+ šprica)
U džep 15-20kn i u apoteku. U bocu se ubode fiziološka i takva vam mora biti svakodnevno pri ruci. Špricom se izvuče i nek tako stoji za kad zatreba. Kad zatreba? Kad ima nešto u nosu, bilo što. Dakle, bilo malo očvrsnute hračke, govanca, ili bilo sve totalno začepljeno, rješenje je nekoliko kapi fiziološke.
Nakon što ste nakapali (pretjerati se može samo ako nalijevate toliko da se bebi fiziološka značajno slijeva u probavu, inače nema straha!), sa nakapanim nosom pričekajte par minuta da se sadržaj raskisa i onda upotrijebite...(br2)

2. Aspirator
Prva i osnovna stvar od "gadgeterije". Postoje mali ručni aspiratori, ima ih u ljekarnama, to su gumene loptice, puhaljke, koje funkcioniraju tako da se stisnu i prionu na nos te puste, vakumom izvuku sadržaj nosa.
Slike ću staviti naknadno
Postoji i druga vrsta aspiratora, oni malo jači, koji se nabiju na cijev kućnog usisavača prašine. Ta vrsta se koristi baš kad drugačije ne ide (viroze i začepi). I to vrlo umjereno jer pretjerani vakuum koji traje (ovaj na usisivaču) stvara podtlak u nosnoj šupljini i tako se kapilare pretjerano pune krvlju pa može doći do "belaja".
Gumeni, mali, loptasti aspirator je zgodan za svakodnevno nošenje ako putujete, i nema straha od pretjeranog ispumpavanja (bar ja tako mislim), ali imajte i ovaj veliki jer, vjerujte, teško je gledati novorođenče začepljenog nosa, kako se doslovno guši (jer na usta još ne zna disati).

Podloga za presvlačenje, kada, itd...
Da ne bi svakodnevno mijenjali i po nekoliko upišanih i usranih plahti, podloga za presvlačenje ima kupit u emezeti, tamo kad se ide u Lučko, vidjeti na web stranicama. Nije da ih reklamiram , ali otišao sam po kadu i kupio dosta dobrih stvari. Npr najjeftiniji usisavač za prašinu (cca 299kn), kadica za djecu i td...
Kada: važno da je ŠTO JEDNOSTAVNIJA, bez nekih adaptera za montažu na veliku kadu i ostale kerefeke. U ostale kerefeke ubrajam i čep, koji samo služi da žulja dijete, i da se oko čepa stvaraju kolonije bakterija, te naravno, da konstantno curi po podu li stolu, gdje već kupate dijete u kadici. Uglavnom montaža na veliku kadu SUCKS, jer onda se može prat i u velikoj.
Da se vratim na podloge za presvlačenje. U toj emezeti, za cca 50 kn ima uzet putna podloga, koja se presavije kao autokarta. Zakon je. Ako negdje idete stane u torbu, a doma služi jednako dobro ko kamionska cerada.
Ako mi što još padne na pamet vjerojatno ću ovdje još nadopisati, a i slike ću nastojati ubaciti.
Pozdrav

dodano 26.5.2013
Zaboravio sam napisati vrlo bitnu stvar:
Vitamin D
Dakle, kapi D3 1x dnevno po 3kapljice u žličicu mlijeka, svaki dan prve 3 godine i nakon toga svaku zimu (nema sunca dosta)



Post je objavljen 17.05.2013. u 20:15 sati.