Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Sjaj i bijeda izbora

U 'Velikom cirkusu' pod imenom „Lokalni izbori“ koji je sa svojim šarenim šatorima stigao u sve županije, gradove i općine širom Lijepe naše, predstave su u punom zamahu. Nastupaju uglavnom Klaunovi i Mađioničari. Prvi bi da kroz smiješne promidžbene poruke nasmiju puk, a drugi iz šešira vade obećanja za koja narod kaže 'ludom radovanje'.

Nemam uvid u to kakve poruke šalju Klaunovi i Mađioničari pod vašim šatorima, no pretpostavljam da su manje-više sve slične ko jaje jajetu. Sadržaja (kreiranog vjerojatno od nekog polupismenog PR-ovca) koji ne govori ništa o tome što pojedini kandidat za glavnog županijskog, gradskog ili općinskog Klauna/Mađioničara misli napraviti za vrijeme svojeg četverogodišnjeg glumatanja.

Jednako ne znam ništa o samim Klaunima/Mađioničarima (ni vašim ni mojim): kakvi su, odakle su, što su do sada radili i ako su već u jednom četverogodišnjem periodu igrali tu ulogu kako su je odigrali. Nađe se i kod nekog popis 'njegovih djela' tijekom prošlog mandata no nekako mi sliči na 'kićenje tuđim perjem. Za pojedine 'fama volat' da su male kopije Velikog Keruma, neki da su mladi, lijepi, i arogantni, ima tu i ljubitelja vlasti, grebatora sinekura etc. No to su samo glasine – narod priča - pa ih ne mogu imenovati. A je li to uopće važno kad se sve odvija u duhu 'panem et circenses' - kruha i igara. Doduše nešto manje kruha (kod nekih i koja šnita pršuta preko očiju da ne vidi kako mu živi cijenjeni publikum) a više igara.

U cijeloj toj bulumenti kojekakvih likova samo sam uz jedan lik naišao na konkretan program tog kandidata, točnije njegove supruge kojeg nudi njegovom glasaču. Donosim je na kraju ovog prikaza potencijalnih Glavnih Klaunova i Mađioničara lijepog malog Međimurja.

Hrvatski larpurlartisti – prva predstava


…na stari način.

Hrvatski larpurlartisti – druga predstava

…a zar Lijepa naša nije?

Ne-Za-Visni

…tako zbori sam o sebi bivši Veliki Klaun Županijski

Ne-Za-Visna (bolja polovica bivšeg V.K.Ž.)

…ona misli tako, a Nedelišćanci pak misle da im više treba zaobilaznica.

Hrvatska Drp Zajednica

…pobijedi li On nema više Čakovca. On je za NoviČak pa ću živjeti u Novičaku.

H-D-Z s patuljcima

…a što je s pameću?

Stranka Diži Poreze

…glavno da je krov nad glavom. Kak do krova to bumo vidli.

S-D-P sa štrumfovima

…građanke su nebitne! Meni osobno je, primjerice, bitnije da se grad riješi vrana a ni to im ne uspijeva. Sve ih je više pa će se u Čakovcu moći snimati 'Ptice 2'!

Još jedan Ne-Za-Visni

…poručuje da je ZA GRAD da netko ne pomisli da se kandidira kao gradonačelnik ZA SELO!

Hrvatska Nepotrebna Stranka, Hrvatska Suvišna Stranka i Hrvatska Stranka Lijepog Stila

…još da je naveo ZA ŠTO, glasao bih za njega!

I evo stigli smo i do PRAVE STRANKE

…jedine s PROGRAMOM!


Post je objavljen 15.05.2013. u 18:34 sati.