Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Događanja kroz fotke

nedjelja, 12.05.13

Image and video hosting by TinyPic

Beogradski muški pjevački zbor u Katedrali Sv. Marka

Ugoda za dušu i uši - prekrasne duhovne pjesme; rastopiti se - malo je reći...


Nakon Katedrale, Subversive Film Festival-nešto potpuno drugačije - i Oliver Stone + Tariq Ali; voditelj: domaći; Srećko Horvat :))))

Image and video hosting by TinyPic

O Americi; o dvostrukom moralu; demokraciji, Grčkoj i raznim udrugama civilnog društva; o djelovanju i nedjelovanju......Uglavnom, o životu....


Ponedjeljak, 13.05.2013.

Mani kod Milane

Image and video hosting by TinyPic

U Klubu Kreativnih žena razgovarala je Mani Gotovac...O ljubavi; o faljenju iz srca; o nedostatku drugoga; tko je drugi za nas; što je značio gubitak djetete za nju, o "Gorkome" ili o ljubavi njezinog života; o teatru, o pisanju; o tome kako je lakše kad staviš dušu i srce na papir, jer se tek tada suočiš sa gubicima;o istini i da li je ona apsolutna; o Arsenu; o tome kako će čovječanstvo nestati ne zbog atomske bombe - nego zbog ne-ljubavi spram drugome.....Uglavno, zaključili smo da je pisanje kao najteže seciranje duše - i malo ih je i rijetki su oni, koji su spremni podvrgnuti se ovakvoj "operaciji". Mani trenutno piše novu knjigu o teatru.


Promocija nove knjige mog profa s doktorskog, između ostalih, Tvrtka Jakovine, koji me oduševio knjigom, posebno sljedećim citatom (pišući o Baršunastoj revoluciji):

Image and video hosting by TinyPic


"Šteta je samo što Havelov nasljednik, Vaclav Klaus, prvi ministar financija demokratske Čehoslovačke, bio toliki euroskeptik koji nije vjerovao da načela Građanskog foruma mogu biti poželjna i drugima, onima koji još nisu u Europi, koji se bore za bolje obrazovanje i vladavinu prava, svakako i blagostanje (moja opaska: želim vjerovati da je tu mislio i na Hrvatsku). I takvi narodi, kad već nisu imali baršunastu revoluciju, imaju pravo na svoje snove."

Volim takve slobdone studijske godine, koje rezultiraju odličnom knjigom. Hvala, profesore!


Oprostite što sam sve sažela u jedna post; svako bi događanje zaslužilo poseban post - ali, nemojte mi se ljutiti - ne stižem....Nadam se da sam bar malo uspjela približiti atmosferu svakog pojedinog događanja....


Sinoć, nakon Mani, trebala sam smirenje - otišla na zadnji kat nebodera na Trgu Bana Jelačića, odakle se pruža predivan pogled na cijeli Zagreb:

Image and video hosting by TinyPic

I još dobila i besplatnu masažu! Gore se, naime, otvara privatni klub - biti će bar, odlična živa glazba, šampanjac i jagode - ma, sve! :)))

Već je Zdenka Kovačiček otvorila sezonu - jazz obradama i koncertom...

Vole Vas L+B+G

Post je objavljen 14.05.2013. u 13:33 sati.