Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenadtvnews

Marketing

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************

Novo Cijena benzina ista, dizeli idu gore 5 Lipa po Litri
Zagreb, 13.05.2013., 14:46 h Nenadtv.hr
Cijene motornih benzina od ponoći se neće mijenjati, dok će cijene eurodizela porasti za pet lipa po litri, a plavog dizela i lož ulja za šest lipa po litri, pokazuju podaci Ministarstva gospodarstva koje je danas objavilo najviše razine maloprodajnih cijena naftnih derivata u razdoblju od 14. do 27. svibnja.


Nenadtv.hr
U tom će razdoblju najviše cijene motornih benzina ostati na sadašnjoj razini, pa će se i nadalje eurosuper BS 95 moći prodavati po najvišoj cijeni od 9,99 kuna, eurosuper BS 98 po 10,30 kuna, a eurosupera BS 100 po 10,50 kuna.

Najviše cijene dizelskih goriva će pak blago porasti, pa najviša maloprodajna cijena eurodizela BS od sutra može biti 9,28 kuna, što je pet lipa više od dosadašnjih 9,23 kune.


Za šest lipa poskupjet će plavi dizel i lož ulje, pa će tako cijena plinskog ulja obojanog plavom bojom s oznakom euro ponovno premašiti 6 kuna i iznositi 6,02 kune (do sada 5,96 kuna), dok će najviša cijena lož ulja s oznakom euro iznositi 6,44 kune (do sada 6,38 kuna).

Ministarstvo je danas objavilo najviše cijene derivata sukladno Pravilniku o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojemu promjena cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu te tečaju američkog dolara.

Prema Pravilniku, najveća dopuštena promjena najviše maloprodajne cijene je tri posto u slučaju rasta cijena, a u slučaju sniženja cijene mogu pasti najviše za šest posto.

Temeljem Pravilnika, Ministarstvo gospodarstva svakih 14 dana obračunava i objavljuje najviše maloprodajne cijene naftnih derivata, a naftne kompanije u tom razdoblju mogu mijenjati cijene, ali one ne smiju biti veće od maksimalnih koje je objavilo Ministarstvo


****************************************************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
*****************************************************************************************************************************

Poremećaji u zračnom prometu zahvatit će oko 900 putnika - evo gdje provjeriti je li vaš let otkazan!
Zagreb, 13.05.2013., 16:57 h Nenadtv.hr
Višegodišnji problemi u jedinoj hrvatskoj aviokompaniji Croatia Airlines kulminirat će štrajkom zaposlenika CA, čiji je početak najavljen za utorak 14. svibnja, a kraj mu je - neizvjestan.


Nenadtv.hr
spred zgrade Uprave Croatia Airlinesa Koordinacija triju sindikata CA najavila je štrajk zaposlenika hrvatske nacionalne zrakoplovne kompanije, koji će započeti u utorak 14. svibnja u 6 ujutro i potrajati do - ispunjenja zahtjeva.

Za sutrašnje letove predbilježeno je ukupno 4.600 putnika, a očekuje se da će poremećaje u planiranom putovanju osjetiti njih oko 900, odnosno petina svih predbilježenih putnika, istuču u Croatia Airlinesu. Sve informacije o smanjenom opsegu letenja i točan raspored svih letova objavljeni su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr. Putnicima i korisnicima usluga na raspolaganju su besplatni telefon 0800 7777 te telefoni Kontakt centra ( 385 - 1) 6676 555 i 062 - 500 505 na kojima se mogu dobiti detaljnije informacije o letovima i uvjetima putovanja tijekom štrajka.

Jutros su predstavnici Sindikata i Uprave CA bili na razgovoru kod ministra Miranda Mrsića, no nikakav dogovor nije postignut.

>>U Croatia Airlines u 15 sati objavljuju popis otkazanih letova

Stjuardese i piloti od sutra su u štrajku sve do ispunjenja zahtjeva, a djelatnici zemaljskog osoblja održat će od 11 do 12 sati štrajk upozorenja. Oni traže da se ne otpusti 27 posto zemaljskog osoblja CA, dok piloti i kabinsko osoblje traže poštivanje prava iz prošlog Kolektivnog ugovora, koji je istekao 1. travnja, a novi ugovor nije potpisan. Tvrde kako su im za protekli mjesec nezakonito smanjene plaće.

Predsjednik Hrvatskog sindikata prometnih pilota Zoran Bilić rekao je novinarima da su predstavnici pilota danas bili na radnom sastanku s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem i predstavnicima Uprave, no nije postignut nikakav dogovor.

Zasad nije bilo pomaka u razgovorima, što ne znači da ih neće biti, izjavio je Bilić dodavši da su piloti spremni učiniti sve da ne dođe do štrajka jer će on naštetiti i kompaniji i zaposlenicima. Ako dođe do štrajka, propisan je opseg poslova koji ne smiju prekidati ni za vrijeme te akcije, što znači da će se moći obaviti 37 posto planiranih letova.

Svi putnici koji su rezervirali i kupili kartu za neki od letova u vrijeme štrajka, moći će je zamijeniti bez nadoplate. U slučaju da putnik zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu slijedeće mogućnosti: potpuni povrat novca za neiskorištene karte; djelomični povrat za djelomično iskorištene karte; potpuni povrat novca uvećan za 25 posto neto tarife - u tom se slučaju ne isplaćuje novac, već se izdaje vrijednosni dokument koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa (MCO).

Predstavnica Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova Ivana Lojo zatražila je da se, osim zadržavanja dosadašnjih prava stjuardesa i stjuarda dodatno utvrdi kako na mjestu člana kabinske posade ne mogu raditi osobe koje nisu zaposlene u Croatia Airlinesu.

Stjuardese se žale da su im novim kolektivnim ugovorom primanja srezana za čak 40 posto. Nedavnu aferu oko masovnog bolovanja kabinskog osoblja i prijetnji otkazom za 42 zaposlenih, tumače pak kao demonstraciju sile uprave, kako bi se prisililo da prihvate novi kolektivni ugovor. Zbog straha od otkaza, stjuardese se sada ne usude otići na bolovanje, bez obzira na zdravstveno stanje, tvrde iz Sindikata.

Podsjetimo, sindikalna je akcija potaknuta zadnjim potezima Uprave CA - nakon masovnog bolovanja kabinskog osoblja, koja su po nalazima i mišljenju HZZO-a bila medicinski opravdana, Uprava CA odlučila je 42 djelatnika kabinskog osoblja kazniti - otkazima.

Podršku štrajkašima iz Croatia Airlinesa dale su B.a.B.e., Centar za mirovne studije, radničke studije i ženske studije, udruge Documenta, Domine, Eko Zadar, Kuća ljudskih prava, Pravo na grad, Subversive Forum, Ženska mreža Hrvatske i Ženska soba.

Podsjetimo, sindikalna je akcija potaknuta zadnjim potezima Uprave CA - nakon masovnog bolovanja kabinskog osoblja, koja su po nalazima i mišljenju HZZO-a bila medicinski opravdana, Uprava CA odlučila je 42 djelatnika kabinskog osoblja kazniti - otkazima



Hrvatska i srbijanska policija sklopile ugovor o mješovitim graničnim ophodnjama
Batrovci, 13.05.2013., 16:54 h Nenadtv.hr
U Batrovcima je potpisan ugovor hrvatske i srbijanske policije o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu.

Nenadtv.hr
Glavni ravnatelj hrvatske policije Vlado Dominić i direktor policije Republike Srbije Milorad Veljović potpisali su danas u Batrovcima Protokol o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu, utemeljen na odredbama sporazuma o policijskoj suradnji, priopćio je MUP.

Ističu da je potpisivanje protokola odraz dosadašnje uspješne suradnje graničnih policija dviju zemalja u postupanju uz zajedničku državnu granicu.


"Uspostava i dvogodišnji rad zajedničke kontaktne službe na graničnim prijelazima Bajakovo-Batrovci znatno je doprinijela povoljnijem stanju sigurnosti i razmjeni informacija između dviju policija", izjavio je Dominić. Dodao je da će provođenje Protokola i kod građana s obje strane granice povećati osjećaj sigurnosti i povjerenja u redarstvene službe.

"Važnost navedenog čina treba sagledati i u kontekstu skorašnjeg ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo zemalja Europske unije i preuzimanja nadzora vanjskih granica EU", ustvrdio je Dominić.

U MUP-u ističu i da je ravnatelj policije prilikom posjeta Srbiji najavio da će srbijanski policajci i ove godine, drugi puta zaredom, sudjelovati u akciji "Sigurna turistička sezona". Riječ je o projektu koji se provodi od 2006. kada je počela suradnja hrvatske policije s policijama drugih europskih država čiji su turisti najbrojniji gosti na Jadranu.

Strani policajci od početka srpnja do kraja kolovoza u odori i bez oružja rade u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kontakt-policajcima, a cilj projekta je povećanje sigurnosti turista u Hrvatskoj.




Post je objavljen 13.05.2013. u 15:42 sati.