Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 9.svibnja

Pardoniramo zbog nedostatka jučerašnjih najava, dan nam je oboma bio ludnica. Danas vam nudimo izložbe, komada 3.

U 20 sati, u Galeriji Miroslav Kraljević (Šubićeva 29) otvara se izložba "Posljednja koju smo imali nedavno". Izlaže 13 autora, sa zagrebačke ALU i londonskog Metropolitan Universityja. Koliko sam uspjela shvatiti, riječ je o izložbi fotografija i video uradaka u kombinaciji s ogledalima instaliranima u galeriju povodom ove izložbe. Zvuči psihodelično i nadasve zanimljivo.

Vraćam se pola sata unazad, 19:30. U galeriji Laval Nugent (Opatička 2) otvara se izložba kalifornijskog slikara Marca Dalessia pod nazivom "Zagrebačke impresije". Bit će izloženo 20 veduta Zagreba i jedan portret. Mislim da nema sumnje gdje bi se večeras trebali naći svi zaljubljenici u najdražu nam metropolu.

I još pola sata unazad, u 19 sati. Danas sam išla obrnutim redoslijedom jer eto, volim ostaviti šećer za kraj. sretan
U redu, barem s moje točke gledišta. U Galeriji Klovićevi dvori (Jezuitski trg 4) večeras se otvara putujuća izložba "Depeche Mode fan exhibition". Vjerovali ili ne, izložba je o popularnoj (meni najdražoj) britanskoj grupi Depeche Mode, a popratni je sadržaj njihove svjetske turneje. Inače, Zagreb je odabran kao jedan od samo 3 grada u kojem će izložba biti postavljena (osim Zagreba, moći će se u neko doba vidjeti u Berlinu, te u Budimpešti). Izlošci su dio privatne zbirke Depeche Modea. Inače, izložba traje do dana koncerta, 23. svibnja, a ulaz je besplatan.

Nažalost, nećemo stići posjetiti sve 3 večeras, ali nećemo se buniti ako nam javite da ste bili na kojoj od njih i podijelite s nama svoje impresije :)

I za kraj, glazba, u 21 sat u teatru ITD samo za vas besplatno svira jedan osebujan vokalno instrumentalni sastav po nazivu "Narikače". Osim klasičnih pank uzora, prema riječima izvođača, tu je i utjecaj glazbe sa bugarskih i rumunjskih sprovoda. Stoga ne sumnjamo da bi moglo biti zanimljivo.

Ostanite mi kul

Ivana

Post je objavljen 09.05.2013. u 15:10 sati.