Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/e-opuzen

Marketing

URBI ET ORBI by MF

Kandidat za gradonačelnika i nositelj liste AHSS-SDP-HSU obratio se zanimljivim tekstom svekolikom pučanstvu:

Dragi prijatelji, cijenjeni građani grada Opuzena,
Kandidirao sam se na lokalnim izborima za gradonačelnika i za gradsko vijeće Opuzena, na nagovor mnogih od vas koji znaju što sam do sada učinio za svoj i naš Opuzen i koji smatraju da zahvaljujući mom znanju, iskustvu, te osobnim vezama i poznanstvima, a hvala Bogu i još uvijek dobrom zdravlju, mogu osmisliti i uz vašu pomoć, kao i pomoć koalicijskih partnera (SDP i HSU), realizirati još puno kvalitetnih i potrebnih projekata u gradu Opuzenu.

Koristim priliku zahvaliti svima koji su me svojim potpisom ohrabrili i podržali moju kandidaturu neovisno o stranačkoj pripadnosti, jer želim biti gradonačelnik svih građana Opuzena. A bit ću vam još zahvalniji, ako me svojim glasom podržite 19. svibnja 2013. godine, na izborima za lokalnu samoupravu, a svečano vam obećavam da ću raditi u interesu i na dobrobit svih građana Opuzena, neovisno o vašoj stranačkoj, nacionalnoj ili drugoj pripadnosti i neovisno o tome živite li na Pržinovcu, Crepini, Vlaki, Buku, Grguruši, Trnovu, Prantrnovu, Jasenskoj, Prašnici, Smokovu, u zgradama, na Pjaci ili u bilo kojem drugom dijelu našeg Opuzena.

Obzirom da me većina starijih Opuzenaca osobno dobro poznaje, kao i moju svekoliku dugogodišnju aktivnost, pristojnost mi nalaže da se mlađim generacijama, predstavim, što sam i tko sam i što sam do sada za Opuzen uradio, kao i što namjeravam uraditi u slijedećem četverogodišnjem mandatu, ako dobijem potporu većine građana Opuzena. Rođen sam i cijeli sam životni vijek proveo u Opuzenu, izuzev privremenog boravka u Zagrebu, za vrijeme studija, odnosno obnašanja časne dužnosti jedinog saborskog zastupnika iz Opuzena u novoj hrvatskoj državi od 1997. do 2000. godine, kao i direktora državne agencije za sanaciju banaka i osiguranje štednih uloga – „DAB“, od 2000. do 2005. godine. Nakon završetka osnovne škole u Opuzenu, kao njen najbolji učenik, završio sam gimnaziju u Pločama, a potom diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i stekao zvanje magistra znanosti. Oženjen sam i imam troje djece.

U svom radnom vijeku radio sam pet godina u PIK „Neretva“ - Opuzen, potom jednu godinu kao komercijalni direktor u RO „Mehanika“ - Metković, petnaest godina kao komercijalni direktor „Azbest“ – Ploče i nakon toga petnaest godina u sustavu Privredne Banke Zagreb, gdje sam kao njen direktor u Opuzenu stvarao i širio taj sustav sa sjedištem u Opuzenu i sagradio novu poslovnu zgradu poslovne jedinice PBZ-a u Opuzenu te otvorio poslovnice u Kominu, Pločama, Metkoviću, Međugorju, Ljubuškom, Neumu, Veloj Luci i Blatu na Korčuli.

Važno je pritom istaći da smo, kako sam to osobno osmislio, pritom komunalnim doprinosom koji je plaćen prilikom gradnje ove nove zgrade, a što je platila PBZ, dobrovoljnim radom HSS-ovaca na čelu s pok. Jerkom Kumićem, obnovili od temelja do krova zapuštenu zgradu općine – danas grada Opuzena, te opremili njene urede i gradsku vijećnicu. U vrijeme dok je Opuzen još bio skupina 7 mjesnih zajednica, pod mojim vodstvom izgradili smo Novu Poštu u Opuzenu i telekomunikacijski kablirali cijeli grad te je isključivo mojim angažmanom sagrađen tadašnji Dom Zdravlja u Opuzenu, a iz tog perioda datira također i mojim zalaganjem, gradnja prve sportske dvorane u dolini Neretve, ove naše u Opuzenu, koju tada nisu imali ni Metković ni Ploče. Izgradili smo Križ i uredili parkiralište na Maloj Neretvi, a ova, sada već bivša HDZ-ova vlast u punih šesnaest godina, nije u gradu Opuzenu napravila niti jedno novo parkirno mjesto. Osnovali smo Dječiji vrtić kao samostalnu ustanovu.

Osobno sam izradio elaborat i realizirao otvaranje novoosnovane Srednje Poljoprivredne i Tehničke Škole u Opuzenu, te uprkos svih realizirao tu ideju, radi čega danas iz te škole koju pohađa 250 učenika i u kojoj je zaposleno 35 djelatnika, izlazi deseta generacija stručnjaka, tako neophodnih za modernu poljoprivredu i povlačenje sredstava iz EU fondova za tu istu poljoprivredu, što smatram najvećim pozitivnim događajem u gradu Opuzenu u zadnjih 10 godina. U zapuštenoj zgradi bivše policije, smjestili smo poljoprivredne savjetodavne službe i županijski ured za poljoprivredu i ruralni razvoj, te zavod za voćarstvo, a što je trebao biti zametak visokoškolskog obrazovanja u Opuzenu, međutim bivša HDZ-ova vlast grada Opuzena ovoj školi nije dodjelila niti jedan m2 zemljišta za obuku i praksu učenika. Ispred te zgrade, podigli smo spomenik Stjepanu Radiću povodom 100-te obljetnice HSS-a i prigodom otvaranja Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu. Utemeljio sam i sa suradnicima, deset godina financirao Festival Melodije Hrvatskog Juga. Inicirao sam i osigurao sredstva za projekt izgradnje sustava kanalizacijske mreže grada Opuzena, kao i značajna sredstva za početak njegove izgradnje.

Najmanje dva puta sam spriječio prebacivanje ustanove Hrvatske vode – iz Opuzena u Metković, čime sam od propasti spasio i najveći gospodarski subjekt u gradu Opuzenu – „Neretvanski Sliv“. Aktivno sam sudjelovao i sa suradnicima financijski potpomagao Gradsku Glazbu u Opuzenu, nogometni i rukometni klub te maraton lađa, dok mu je sjedište bilo u Opuzenu. Tijekom svog životnog vijeka osim bavljenja ekonomskom strukom i poljoprivrednim aktivnostima, sudjelovao sam i u kulturnom i sportskom životu grada Opuzena. Posebno sam bio aktivan kao klarinetist punih 40 godina u Gradskoj Glazbi Opuzen, a istovremeno i vršio dužnost predsjednika glazbe kad je bilo najteže, zatim sam bio član dalmatinske klape „Fort Opus“ iz Opuzena, koja je izdala i ploču i imala zapažene uspjehe na festivalima dalmatinskih klapa. Bio sam član seniorske momčadi NK „Neretvanac“ iz Opuzena prije i poslije studija, a nakon toga dugogodišnji predsjednik, kad je klub ostvario najveće uspjehe.

Sve ovo daje mi pravo ali i obvezu da se kandidiram i pokušam još nešto napraviti za naš Opuzen, jer snage i volje za to još uvijek imam. Plan aktivnosti, koje u smislu revitalizacije grada Opuzena A-HSS s koalicijskim partnerima i ja osobno planiramo napraviti sadržan je u PREDIZBODNOM PROGRAMU.


Izvor ahss

Post je objavljen 09.05.2013. u 00:02 sati.