Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkstrijelac

Marketing

1. ŽNL sedamnaesto kolo: NK Radnik - NK Strijelac 4 : 2

U sedamnaestom kolu otisnuli smo se na put u Majur kod vodećeg Radnika. Dočekalo nas je oblačno vrijeme uz laganu kišicu, ali odličan teren koji nas je dočekao jamčio je odigravanje odlične utakmice, kakva je i bila.
Početak utakmice se odvijao na sredini terena uz blagu incijativu domaćina. Pokušali su sa nekoliko ubačaja sa desne strane, ali bez većih opasnosti. Kod nas je prvi zaprijetio Pervan nakon brzog kontranapada u suradnji s Curićem se izborio za udarac, ali puca neprecizno sa šesnaest metara. Domaćin je poveo nakon prekida, ubačaj sa desne strane na prvu vratnicu, domaći igrač glavom prenosi loptu u suprotnje rašlje i rezultat je 1 : 0. Ubrzo je pao i drugi gol, njihov igrač je dobio jednu loptu u šesnaest metara, loptu je primirio rukom i ubacio na peterac, a u gužvi se najbolje snašao njihov igrač koji je pritisnuo Čavlinu i Sabljova, te Sabljovu ispada lopta i ulazi u gol, te je rezultat 2 : 0. Brzo smo se vratili, Perinović je povukao akciju, dao loptu za Brabec D. koji iz okreta puca lijevom nogom sa nekih 10ak metara i smanjuje rezultat na 2 : 1. Jedna sumnjiva situacija se dogodila pred kraj prvog dijela, probili smo lijevi bok, Sruk je ubacio, domaći igrač loptu zaustavlja rukom u šesnaest metara, ali sudac se ne oglašava, te domaćin povlači brzu kontru, njihov igrač je pucao iz kosa s lijeve strane, lopta ide paralelno s petercem gdje se na drugoj vratnici nalazi njihov napadač i pogađa u praznu mrežu. Rezultatom 3 : 1 se odlazi na poluvrijeme.

Drugi dio bolje mi otvaramo, već nakon dvije minute igre smanjujemo rezultat na 3 : 2. Pervan, Ćović, Brabec su nakon nekoliko brzih paseva loptu donijeli do Perinovića koji idealno upošljava Curića koji s krilne pozicije utrčava u šesnaest i plasiranim udarcem pogađa suprotne rašlje, prekrasna akcija uz prekrasnu završnicu Curića. Igrali smo dosta dobro i odlično smo stajali na terenu, te smo pritiskali domaćina u tim trenutcima. Veliku priliku za izjednačenje je imao Curić, nakon ubačaja Perinovića ostao je sam na drugoj stativi, pokušao je volej udarcem, ali je loše zahvatio loptu, no ponovo se njemu odbila, ovaj put bolje puca, golman je savladan, ali loptu s gol linije izbacuje domaći igrač i u nepovrat odlazi odlična prilika. Još smo pokušali sa nekoliko udaraca iz prekida, ali do gola nismo mogli. Pred kraj utakmice domaćin je opet izveo jednu brzu kontru, ubacili su sa desne strane i domaći napadač lijepo pogađa za konačnih 4 : 2.
Čestitke domaćinima na zasluženoj pobjedi, pokazali su da su odlična momčad i zasluženo drže prvo mjesto i dominiraju ligom.

Nama ostaje žal za nekim propuštenim prilikama i ponekim sudačkim previdima koji su mogli utjecati na rezultat. Također smo razočarani provokacijma domaće klupe koja je konstatno cijelu utakmicu ismijavala sve naše igrače i na nekorektan način s podsmijehom provocirala. Utakmicu su obilježili poneki oštri startovi s naše strane i hvatanje za vrat domaćih igrača u nekoliko navrata naše igrače koje je loša sudačka trojka propustila kazniti. I ovu utakmicu smo zaradili pet žutih kartona, većinom zbog prigovora jel bilo je dosta situacija na koje nismo mogli ostati nijemi jel teško je u žaru borbe svima ostati hladne glave.
A najžalosnije od svega je što naš trener mora vaditi iz igre naše ponajbolje igrače u ovom slučaju Curića koji je bio izložen udaranju, povlačenju i prljavim startovima, a da nije bio zaštićen od sudca i nakon puno previše takvih situacija je pukao i zbog prigovora dobio karton. Puno puta smo prešutili neke situacije, ali u zadnje vrijeme puno je previše takvih situacija gdje se nas ošteti uz izgovore da samo igramo i šutimo, jel imamo rezultat. Možda zbog prosjeka godina izgledamo kao skupina školaraca koja je došla na izlet, a ne na utakmicu, pa se nama daju kartoni milom i silom, a većini drugih ekipa ne, jel imaju nekoliko autoritetnih igrača prema kojima postoji određeno poštovanje. Ne volimo i ne želimo pričati o stvarima koje nisu vezane za nogomet, ali ponekad se i na to mora skrenuti pozornost. Također hvala brojnoj podršci naše publike koja je i ovaj put nadbrojala i nadglasala domaćine i bila nam podrška kroz svih 90 minuta.

Sljedeće kolo okrećemo se domaćoj utakmici s Dinamom iz Osekova.

Sastav: Sabljov, Kranjčec, Toš, Čavlina, Sruk, Brabec, Čović, Brabec D., Pervan, Perinović, Curić

Zamjene: Letvenčuk, Dorić

Rezultati svih utakmica:

Sunjski - Slavonac 6 : 2
Dinamo - Zrinski 2 : 1
Radnik - Strijelac 4 : 2
Lokomotiva - Sloga 1 : 0
Voloder - Podovi 4 : 1

Tablica:

1. Radnik 15 13 2 0 49:12 41
2. Zrinski 15 9 1 5 47:24 28
3. Strijelac 15 7 5 3 32:19 26
4. Podovi 15 8 0 7 33:22 24
5. Voloder 14 7 3 4 25:23 24
6. Jasenovac 14 5 4 5 24:32 19
7. Slavonac 15 5 3 7 24:35 18
8. Lokomotiva 16 4 3 9 23:44 15
9. Sunjski 15 4 2 9 34:47 14
10. Sloga H 15 2 5 8 23:32 11
11. Dinamo 15 3 2 10 19:43 11

Post je objavljen 06.05.2013. u 23:49 sati.