Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 6. svibnja

Večeras imamo prilično bogati kulturni program u našem gradu, pa krenimo redom:

U galeriji Zvonimir u 17 sati je otvorenje izložbe "Romi svijeta kroz fotografiju", gdje će kroz fotografije biti moguće vidjeti način života Roma kroz povijest. Izložba je otvorena do 22. svibnja.

A u domu HDLU-a poznatijem kao đamija, otvara se izložba slovenskog umjetnika Tadeja Pogačara pod nazivom "Velika arhiva". Ovaj umjetnik je između ostalog osnivač muzeja suvremene umjetnosti P.A.R.A.S.I.T.E. u Ljubljani te kroz svoja djela izražava kritiku društva. Izložba se može pogledati do 19. svibnja.

U centru za kulturu Dubrava večeras se otvaraju čak dvije izložbe. Zapravo, može se reći 4 izložbe budući da u 18 sati u predvorju male dvorane se otvaraju 3 izložbe spojene u jednu. To su "Svijet boja i oblika" Višnje Đukić, "Oda dalmatinskom krajoliku" Slavice Krmić te "Impresije" Ivanke Pavlic. Izlozbu, tj. izložbe možete pogledati do 22. svibnja. A u galeriji Vladimir Filakovac u 19 sati vas očekuje otvorenje izložbe "Ex tempore" na kojoj će biti izložene fotografije čak 30 fotografa iz cjeloga svijeta na teme "Ribarstvo u Novigradu" te "Srednjovjekovne scene života u Svetvinčentu". Izložba je otvorena do 22. svibnja.

U galeriji Prozori u sklopu knjižnice Silvija Strahimira Kranjčevića u 19.30 otvara se izložba "Kako sv. Josip radnik živi u prvomajskom naselju" autora Ane Janjatović Zorice, Željka Zorice i grupe Škart. Izložba na neki način istrazuje povijest propale tvornice Prvomajska i okolnog naselja a možete je pogledati do 21. svibnja.

Tu je i glazba, te u 19 sati u muzeju Mimara vas očekuje besplatan koncert "Zvuci Istre".

Kao što znate ovih dana traje Festival subverzivnog filma, no iz principa neću puno trošiti riječi tj. slova na njegovu najavu. Nije da mi se njegov program ne sviđa, baš naprotiv, no smatram da je pomalo u najmanju ruku licemjerno na festivalu filmova sa takvom tematikom naplačivati 25 kuna po projekciji što baš i nije simboličan iznos. No to je samo moje viđenje, onaj kojeg zanima lako će si proguglati.

Pozdrav,

Miroslav

Post je objavljen 06.05.2013. u 14:49 sati.