Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 3. svibnja

Nakon zatišja u dane oko 1. maja, za večeras opet možemo najavit nekoliko događaja.

U 19 sati u galeriji Karas u Praškoj otvara se izložba pod nazivom "SEE New Perspectives: Iz ugla fotografa s Balkana". Riječ je o skupnoj izložbi 16 autora iz "regiona" koji svojim fotografijama žele pokazati život na Balkanu, gdje je sve vezanu uz neke predrasude i stereotipe, iz sasvim drugog kuta. Izložba se može pogledati do 24. svibnja.

U 20 sati u galeriji SC otvara se izložba slika Vanje Trobić "Mjesta moći / S onu strane zbilje". Čitajući najavu izložbe, osim izraza kao što su "kozmogonija arhetipskih oblika", "sjecište energetskih polja" i "povratka u primordijalno jedinstvo", nisam baš uspio shvatiti o čemu se izložba zapravo radi. No da bi se to shvatilo valja posjetiti izložbu koja traje do 11. svibnja.

A oni koje film zanima više od izložbi, mogu se večeras zaputiti u kino Metropolis u sklopu MSU-a gdje će večeras u 19.30 biti otvoreni dani europskog filma uz projekciju njemačko-srpsko-hrvatskog filma "Najeljepša je zemlja moja". Koga zanima više, ovdje je link za program: Program
Valja napomenuri da je ulaz na sve projekcije slobodan.

A u 19 sati se sa taxi stajališta na remizi, u sklopu projekta mapiranja Trešnjevke, kreče u obilazak Rudeša. Vodić će biti već svima poznati Vanja, autor bloga nepoznatizagreb, stoga ne sumnjam da ćete, ukoliko se pridružite ovom događaju, saznati pregršt informacija o povijesti Rudeša.

Pozdrav do iduće najave/recenzije,

Miroslav

Post je objavljen 03.05.2013. u 13:11 sati.