Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 26. travnja

Za danas smo našli zanimljivoga:

U galeriji AŽ na Žitnjaku u 19 sati je otvorenje izložbe Đorđe Jandrića pod nazivom "Hrpa za Bartu". Autor u ovoj izložbi pokušava prebaciti ideje kiparsta u grafike koje izlaže, a prema njegovim riječima, ova djela su posvećena prijateljima koje više nema. Izložbu možete pogledati do 15. svibnja.

U galeriji Idealni grad centra za kulturu i obrazovanje Susedgra, također u 19 sati otvara se izložba "Ampelmann". Ampelmann, u doslovnom prijevodu čovjek-semafor, je lik koji se iscrtavao na pješačkim semaforima u Istočnoj Njemačkoj, te je jedna od istočnonjemačkih ikona. Ova a i druge socijalističke ikone su tema gorespomenute izložbe koja ostaje otvorena do 16. svibnja.

A u galeriji Vladimir Bužančić u sklopu centra za kulturu Novi Zagreb, otvara se u 20 sati izložba belgisjkog umjetnika Huga Besarda. Radi se o realističnim crtežima i grafikama sa religijskim i mitološkim motivima različitih životinja. Sudeći po crtežima ovog autora koje sam vidio do sada, mislim da se isplati potegnuti čak do Remetinca. Izložba je otvorena do 17. svibnja.

I danas traje festival znanosti sa mnogim zanimljivim predavanjima u tehničkom muzeaju, kao i dani suvremanog poljskog filma u SC-u sa filmovima Kuća zla u 19 sati te Vadžda u 20.30. Ponavljam da je ulaz na obadvije spomenute manifestacije besplatan.

A kako se u petak navečer nebi samo kulturno uzdizali, tu je i jedan pomalo neobičan koncert. Naime u KIC-u na cvjetnom trgu, u 22.30 Doris Karamatić izvodi heavy metal i hard rock obrade na - harfi! Vjerujem da će biti jako zanimljivo.

Pozdrav!

Miroslav







Post je objavljen 26.04.2013. u 14:46 sati.