Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Najave 25. travnja

Za danas vam možemo preporučiti:

U 19 sati, u Muzeju suvrmene umjetnosti otvara se izložba jednog od najvećih retroavangardnih umjetnika na ovim prostorima, Josipa Vanište pod nazivom "Ukidanje retrospektive". Namjera ove izložbe nije prikazati klasičan vremenski presjek kor život i djelo Josipa Vanište, koji je inače cilj retrospektivnih izložbi, nego se približiti samom duhu umjetnika. Izložbu možete pogledati do 16. lipnja.

U galeriji Kopjar u Gundulićevoj 11 također u 19 sati otvara se izložba Zdenka Bužeka "Palete". Glavni motivi na ovim slikama su boje, koje se razmazuju na površinu oblikujući apstraktne mrlje te slike izgledaju poput palete kako samo ime izložbe govori. Izložba je otvorena do 2. svibnja.

A koja je veza arheologije sa geofizikom ili recimo forenzikom? Saznajte na izložbi "U službi arheologije" koja se otvara većeras u 20 sati u Muzeju grada Zagreba. Na izložbi će biti riječ o interdisciplinarnosti u arheologiji, tj. o primjeni metoda drugih znanstvenih grana za potrebe arheoloških istraživanja. To će biti prikazano na primjerima istraživanja na području grada Zagreba, te je ova izložba i dobar način da saznate što se u zadnje vrijeme iskopalo u našem gradu. Izložba je otvorena do 30. lipnja.

I danas traje festival suvremenog zvuka u sc-u, te vas očekuju brojni koncerti na koje je ulaz slobodan.

U kinu Europa traju do nedjelje dani suvremenog posljskog filma (http://www.idemvan.hr/dogadaj/dani-poljskog-suvremenog-filma/23109/spons/) te možete svaki dan u 19 sati pogledati po jedan poljski film za samo 0 kuna!

Budite pozdravljeni!

Miroslav

Post je objavljen 25.04.2013. u 16:29 sati.