Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenadtvnews

Marketing

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************

Rođak šefa zagrebačke policije osumnjičen za prijevaru i krivotvorenje
Zagreb, 23.04.2013., 15:27 h Nenadtv.hr
Ravnateljstvo policije izvijestilo je kako je jedna osoba u bliskom srodstvu s načelnikom zagrebačke Policijske uprave osumnjičena za kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave.


Nenadtv.hr
Prema informacijama koje su danas stigle iz Ravnateljstva policije, Uprava kriminalističke policije Ravnateljstva u suradnji sa zagrebačkim Općinskim državnim odvjetništvom provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba 'zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave'.


Jedna od osoba koje su obuhvaćene ovim istraživanjem je, kako navode u Ravnateljstvu, u bliskom srodstvu s načelnikom Policijske uprave zagrebačke Goranom Burušićem.

Nije objavljeno u kojem je srodstvu spomenuta osoba s načelnikom Burušićem, ali u priopćenju se dodaje da će osumnjičenike nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija predati pritvorskom nadzorniku, dok će Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeti kaznenu prijavu.

Burušić je, inače, na čelo zagrebačke policije došao u rujnu prošle godine.
****************************************************************************************************************************
POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV
***************************************************************************************************************************


Grčić: Hrvatskoj će biti bolje ulaskom u Europsku uniju
Krapina, 23.04.2013., 16:28 h Nenadtv.hr
Potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić izjavio je danas u Krapini da njezini članovi duboko vjeruju da će Hrvatskoj biti bolje nakon ulaska u Europsku uniju jer se otvaraju velike mogućnosti iskorištavanja novca iz fondova, u čemu će vlada pomoći koliko god može.

Nenadtv.hr
Hrvatskoj će biti bolje ulaskom u Europsku uniju i mi u Vladi RH duboko vjerujemo u to. Ulaskom nam se otvaraju velike mogućnosti iskorištavanja financijskih sredstva iz fondova i bitno je pripremiti kvalitetne projekte i novac će stići, a vlada će u okviru svojih mogućnosti pomoći koliko može', poručio je danas u Krapini potpredsjednik vlade Grčić na svečanosti u povodu Dana Krapinsko-zagorske županije i njezine 20. obljetnice.

Grčić je istaknuo da su Zagorje i svi ostali dijelovi Hrvatske iznimno važni za vladu i da je spremna svima pomoći u razvoju, a najviše onima kojima je to najpotrebnije. Krapinsko-zagorsku županiju ocijenio je kao naprednu te je podsjetio na dva velika vladina projekta u toj županiji - izgradnju brze ceste vrijedne 500 milijuna kuna te na vodoopskrbu i odvodnju voda, u što će se sljedeće dvije godine uložiti oko 120 milijuna kuna.


Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Dragica Zgrebec zahvalila je stanovnicima Krapinsko-zagorske županije i svim građanima Hrvatske što su podmetnuli leđa u vrijeme krize. Podsjetila je da su dva osnovna prioriteta vlade sređivanje javnih financija i konsolidacija gospodarstva radi ostvarivanja gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta.

Obnašateljica dužnosti župana Sonja Borovčak podsjetila je na 20 godina Krapinsko-zagorske županije i mnoga postignuća. Istaknula je gospodarstvo, u sklopu kojeg je u 14 poduzetničkih zona uloženo 126,6 milijuna kuna, te sufinanciranje kamata za poduzetnike od 15 milijuna kuna.

Također je istaknula ulaganje u izobrazbu, to jest stipendiranje učenika i studenata s 20 milijuna kuna te ulaganje više od 20 milijuna kuna u energetsku učinkovitost škola u Zagorju.

Županica je navela i snažnu potporu turizmu, ističući da je Krapinsko-zagorska županija na čelu kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. U proteklih dvadeset godina u županiji je uloženo više od 250 milijuna kuna u zdravstvene ustanove, a samo za preseljenje i izgradnju novih objekata zabočke Opće bolnice uloženo je 300 milijuna kuna.

Svečana proslava Dana Krapinsko-zagorske županije iskorištena je za uručivanje nagrada istaknutim pojedincima i tvrtkama te udrugama te županije. Dobitnik nagrade za životno djelo je velečasni Blaž Bartol. Uručena su i priznanja svim bivšim županima i županicama te predsjednicima Županijske skupštine



Pristaše golfa na Srđu pozvali sugrađane da bojkotiraju referendum
Dubrovnik, 23.04.2013., 16:25 h Nenadtv,hr
Građani Bosanke, mjesta na čijem bi području trebao biti izgrađen sporni golf park na Srđu, pozvali su sve Dubrovčane da ne izlaze na predstojeći referendum o tom projektu.

Nenadtv.hr
Stanovnici mjesta Bosanka gdje bi se trebao graditi golf park okupljeni u udrugu "Bosanka" pozvali su danas sve građane Dubrovnika da ne izlaze na predstojeći referendum ocijenivši kako sve dosadašnje gradske uprave u to naselje nisu uložile ništa.

Kako je na konferenciji za novinare istaknuo član Udruge Martin Sentić, stanovnici Bosanke ogorčeni su na sve dosadašnje gradske uprave koje od rata u ovo dubrovačko naselje nisu uložile ništa te naglasio kako im upravo to daje pravo da pozovu sve stanovnike Dubrovnika da se uključe u referendum na način da ostanu kod kuće i ne izađu na birališta.

Pojasnili su da neizlazak znači nedozvoljavanje drugima da odlučuju u njihovo ime, odnosno nedopuštanje korištenja glasa "da" na referendumu kao glasa protiv novih radnih mjesta, glasa protiv novih sadržaja, koji će Dubrovniku i svim njegovim stanovnicima osigurati dodatne prihode i produljenje sezone, te protiv prava vlasništva koje je zakonski i nedvosmisleno definirano te zašto su sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji dobivene sve potrebne suglasnosti i dozvole.

Također, podsjetili su na važnost Srđa i njegovu ulogu u Domovinskom ratu, na veličanje, a potom bacanje u zaborav te na potpunu isključenost i nepristupačnost ovog dijela grada.

Mirjana Darrer kazala je kako je grad Dubrovnik davno mogao kupiti ovaj prostor i na njemu izgraditi brojne sadržaje, međutim, to nije učinio te su se pojavili drugi investitori koji su došli i nešto ponudili.

Također, investitor se ugovorno obvezao infrastrukturno urediti naše mjesto u koje grad godinama nije uložio ni kune, naglasili su dodajući kako je referendum stopiranje investicije od strane jedne skupine koja ima za cilj vlastitu promociju.




Post je objavljen 23.04.2013. u 16:17 sati.