Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenadtvnews

Marketing

POGLEDAJ DANAS VIJESTI 17:00 H NENADTV

*********************************************************************************************
IZDVAJAMO VIJESTI DANA NA NENADTV
*********************************************************************************************
Objavljene fotografije dijelova bombe koja je eksplodirala na Bostonskom maratonu
Boston, 17.04.2013., 07:05 h Nenadtv.hr
Objavljene su fotografije oštećenog ekspres lonca i poderane crne torbe za koje FBI smatra da su bili dio bombe koja je eksplodirala na Bostonskom maratonu


Nenadtv.hr
Američki predsjednik Barack Obama danas će otputovati u Boston i održati govor na vjerskoj službi posvećenoj žrtvama napada na Bostonski maraton, objavila je u utorak Bijela kuća. Policija je u međuvremenu priopćila da je pronašla komadiće crnog najlona koji možda potječu od torbe ili ruksaka u kojem je bila skrivena jedna ili više bombi detoniranih na cilju Bostonskog maratona.


Posebni agent FBI-ja, voditelj istrage o ovom terorističkom napadu Richard DesLauriers izjavio je da su istražitelji pronašli i dijelove kugličnih ležajeva i čavala koji su korišteni kao punjenje bombi. AP je objavio fotografije oštećenog ekspres lonca i poderane crne torbe za koje FBI smatra da su bili dio bombe koja je eksplodirala na Bostonskom maratonu.

DesLauriers je rekao da FBI zasad nema osumnjičenika. "Nitko još nije preuzeo odgovornost. Nemamo nikakvu čvrstu informaciju o motivu, osumnjičeniku ili osumnjičenicima. Možda je to bila jedna osoba, možda više njih", rekao je.

Uređaji korišteni u napadu tipični su za 'vuka samotnjaka', tj. solo terorista koji je bombu napravio sam prema široko dostupnim uputama, kažu stručnjaci. Dodaju i kako je formula prema kojoj je ova bomba napravljena vrlo slična onoj koju Al Qaida preporučuje svojim sljedbenicima, no da su tu metodu usvojili i američki ekstremni desničari, prenosi CNN.

Američki mediji pišu, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da su sastojci jedne bombe postavljeni u ekspres lonac naguran u ruksak, a da je druga bila sličnog dizajna. Smatraju također da se radilo o tempiranim bombama.



Nakon Martina Richardsa, osmogodišnjaka koji je s cijelom obitelji došao gledati maraton, identificirane su i druge dvije žrtve napada. To su 29-godišnja Krystle Campbell, studentica sveučilišta u Bostonu, te 23-godišnja kineska studentica. Organizatori Bostonskog maratona objavili su u utorak navečer da sljedeće godine namjeravaju organizirati njegovo 118. izdanje, unatoč terorističkom napadu u blizini cilja utrke u ponedjeljak u kojem je ubijeno troje, a ranjeno 176 ljudi.

"Bostonski maraton je duga tradicija - utrka je integralni dio tkiva i povijesti naše zajednice", navodi se u priopćenju Bostonskog atletskog saveza. "Posve smo predani nastavku te tradicije i sljedeće će se godine trčati 118. izdanje Bostonskog maratona", naglašavaju organizatori.



Uključi se sada na nenadtv UŽivo Britanija se oprašta od bivše premijerke Margaret Thatcher
London, 17.04.2013., 08:50 h Nenadtv.hr
Velika Britanija se sprovodom s vojnim počastima oprašta od bivše premijerke lady Margaret Thatcher. Na posljednjem ispraćaju očekuju se visokih uzvanici na čelu s kraljicom Elizabetom. Hrvatsku predstavlja ministrica Vesna Pusić.

Nenadtv.hr

Lady Thatcher preminula je 8. travnja u 87. godini života, a prema njezinoj želji nije organiziran državni pokop. Također prema želji 'Željezne Lady' oružane snage igrat će ključnu ulogu u ceremoniji. Lijes s tijelom bivše premijerke proći će Londonom sve do katedrale Sv. Pavla, uz pratnju vojnih snaga.

>> Gasi se Big Ben: U srijedu prestaje zvoniti

Visoki političari i strani dužnosnici zauzet će svoja mjesta u katedrali, koja može primiti 2.300 ljudi, a na kraju će ući članovi obitelji Thatcher te kraljica Elizabeta sa svojim suprugom princom Philipom. Unuci lady Thatcher, Michael i Amanda, položit će jastuke s odlikovanjima svoje bake. Amanda Thatcher i britanski premijer David Cameron pročitat će dva pasusa iz Biblije, a tijekom ceremonije svirat će djela britanskih autora, prema želji Margaret Thatcher.

Nakon svečanog ispraćaja, uslijedit će privatni pokop, a obitelj lady Thatcher zamolila je da ljudi umjesto vijenaca novac doniraju bolnici Royal Hospital Chelsea. Londonska policija priznala je da postoji 'mogućnost demonstracija', ali i dodala kako će osigurati svima onima koji žele odati počast da to i učine.

U znak poštovanja prvi puta u gotovo 50 godina londonski Big Ben prestat će zvonjavom obilježavati točno vrijeme


Live video by Ustream
Live Sprovod


Na ispraćaj jedine britanske premijerke pozvani su visoki predstavnici više od 200 država, teritorija i međunarodnih organizacija. Veliku Britaniju će predvoditi kraljica Elizabeta i njezin suprug, te premijer Cameron, a među onima koji su potvrdili dolazak su i bivši češki predsjednik Vaclav Klaus, talijanski premijer Mario Monti, poljski premijer Donald Tusk te brojni drugi.

Hrvatsku će predstavljati prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Uz političare bit će i drugih zanimljivih osoba, među ostalima, glumica Joan Collins te pjevačica Shirley Bassey.

Pogreb 'Željezne lady' najveća sigurnosna operacija od londonskih OI

Pogreb nekadašnje britanske premijerke Margaret Thatcher bit će najveća sigurnosna operacija od londonskih Olimpijskih igara 2012. Metalne pregrade postavljene su uzduž rute kojom će se kretati pogrebna povorka, a operaciju True Blue koja je planirana godinama prije smrti Margaret Thatcher provest će 700 vojnika te specijalci iz SAS-a, javlja France 24.

Lijes će ići ulicama iz Westminstera kroz Whitehall, Strandom i Fleet Streetom do katedrale sv. Pavla, uz cestu će stajati vojnici, a na Temzi će biti ukotvljen i brod SAS-a.

Program posljednjeg ispraćaja:

9:00 Otvaraju se vrata katedrale Sv. Pavla

10:00 Lijes kreće iz Westminsterske palače

10:15 Lijes stiže u St Clement Danes

10:35 Topovska kola kreću iz St Clement Danesa

10:55 Topovska kola stižu u katedralu Sv. Pavla

11:00 Početak svete mise u katedrali Sv. Pavla

12:00 Kraj svete mise
j svete mise






Post je objavljen 17.04.2013. u 10:14 sati.