Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkstrijelac

Marketing

1. ŽNL četrnaesto kolo: NK Strijelac - NK Podovi 2 : 1

U prvoj domaćoj utakmici u proljetnom dijelu prvenstva u goste nam je došla ekipa iz Dvora, NK Podovi. Lijepi sunčani dan i idealni uvijeti za igru koji su privukli oko stotinjak gledaoca na naš stadion. S obzirom na prošli vikend i brojne izostanke, u ovu utakmicu smo ušli gotovo u punom kadru. Nedostajao je Toš koji je odrađivao crveni karton, te Čović,Vuđan,Brabec Ivanković i Čavlina koji su opravdano izostali.
Sami početak utakmice prošao je u ispitavanju snaga i opreznom igrom. U takvoj situaciji Curić je primio jednu loptu na strani, proslijedio do Pervana koji gura loptu u prazan prostor za Perinovića, Perinović puca, gostujući vratar brani taj udaraca, ali akciju odličnu prati Ćosić i odbijenu loptu posprema za naše vodstvo 1 : 0. Nakon toga gosti ubacuju u višu brzinu i polako stežu obruč oko našeg gola. Pokušavali su dosta udarcima iz vana i ubacima sa strane, ali nisu bili precizni. Kod nas je pokušao opet razigrani Ćosić, ali njegov udarac glavom nakon ubacivanja Curića nije bio precizan. Imali su gosti odličnu priliku kada je njihov napadač ostao sam na desetak metara, ali je loše pucao. Naša odlična šansa je bila iz jedne brze kontre, Perinović je sam izbio pred vratara, ali u ključnom trenutku se okliznuo i lošije pucao, pa su gosti izbili loptu prije no što je ušla u prazan gol. Prvi dio završio je rezultatom 1 : 0.

Drugi dio je počeo u istom ritmu, gosti su igrali brzo i stvarali nam dosta problema. Ubrzo su i postigli pogodak, nakon jednog ubacivanja sa strane njihov napadač je pokušao volej udarcem pospremiti loptu, ali ju promašuje i naši igrači su stali i tražili igranje rukom, sudac se nije oglasio, a njihov napadač je iskoristio statičnost u obrani i pospremio loptu iza našeg vratara Sabljova. Nakon toga gola i mi i gosti smo stvorili dosta prilika i utakmica se lomila. Nakon jedne ukradene lopte na sredini Posejpal je nanizao tri igrača i uposlio Perinovića koji je sam na petercu, ali ne puca nego daje povratnu loptu koji gosti blokiraju i propada nam odlična prilika. Gosti su dosta prijetili opet ubacivanjima sa strane, ali naš vratar i obrana su sve uspješno čistili. Dosta živosti u igru je unio Brabec D. te je prodorima po boku stvarao probleme gostima. Oko 70. minute ključni trenutak utakmice, gosti nas probijaju po lijevom boku, centaršut na drugu stativu i gostujući napadač puca, ali Sabljov refleksno brani taj udarac, lopta je došla do Perinovića koji iz prve upošljava Curića koji se s centra sjurio u gostujući šesnaesterac i pogodio za naše vodstvo 2 : 1 i erupciju oduševljenja na tribinama. Nakon toga gosti se potpuno otvaraju, te smo imali još više prostora za brze kontre, pukušali su Curić i Pervan udarcima iz vana, ali dosta neprecizno. Sruk je pokušao iz slobodnog udarca, ali lopta je prohujala tik uz vratnicu. Nakon toga je Pervan opet gurnuo Perinovića u odličnu šansu, ali Perinović nije uspio zabiti. Gosti su pred kraj utakmice dobili i crveni karton nakon učestalog prigovaranja na odluke sudca. Posljednju šansu su imali u zadnjoj minuti, ali udarac iz vana nije bio precizan i sva tri boda ostaju u Banovoj Jarugi.

Jedna jako zanimljiva utakmica, sa dosta prilika i lijepih poteza. Konačni dojam utakmice je da su gosti imali više od igre i prezentirali su bolju igru, a mi smo ti koji smo stvorili više izglednih prilika i na koncu dvije pretvorili u pogotke. Poslije utakmice svi prisutni su počašćeni zakuskom i pićem za okrijepu i sve je privedno kraju u mirnom i prijateljskom tonu. Čestitke svim igračima na fer i korektnoj borbi, te naravno čestitke NK Strijelcu na pobjedi.

Sljedeće kolo putujemo u Voloder na teško i neugodno gostovanje.

Sastav: Sabljov, Kranjčec, Blažeković, Posejpal, Dragozet, Matjačić I., Madunić, Ćosić, Pervan, Perinović, Curić

Zamjene: Jerković, Sruk, Brabec D., Kranjčec M., Dorić, Poljak, Matjačić M.

Rezultati svih utakmica:

Strijelac - Podovi 2 : 1
Zrinski - Voloder odgođeno
Slavonac - Lokomotiva 1 : 0
Jasenovac - Radnik odgođeno
Sunjski - Dinamo O 1 : 1

Tablica:

1. Radnik 12 10 2 0 38:10 32
2. Zrinski 12 8 1 3 43:19 25
3. Strijelac 12 6 4 2 23:11 22
4. Podovi 13 7 0 6 28:17 21
5. Jasenovac 12 5 4 3 23:29 19
6. Slavonac 12 5 2 5 20:22 17
7. Voloder 11 5 2 4 17:19 17
8. Lokomotiva 13 3 3 7 19:36 12
9. Sloga H 12 2 5 5 21:25 11
10. Sunjski 13 2 2 9 26:44 8
11. Dinamo 12 1 1 10 14:40 4




Post je objavljen 15.04.2013. u 13:40 sati.