Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

POVIJEST je započela!

U posljednjem postu požalio sam se kako naši masmediji upravo završene izbore nisu proglasili POVIJESNIM, već samo POSEBNIM. U izvještavanju o razvoju događaja nakon izbora Damir Smrtić s HRT ipak nije odolio da ovu šaradu, kako glasovanje za E-parlaonicu zovem, titulira kao izbore s POVIJESNO malim izlaskom birača, POVIJESNIM načinom glasovanja i konačno POVIJESNIM izborima jer se prvi put u POVIJESTI glasuje za predstavnike u E-parlamentu (E-parlaonici).

Kako nam rezultati (u 00.20 sati 15.04.) ovog višestruko POVIJESNOG glasovanja pokazuju, od ukupnog broja građana s pravom glasa njih 20,7% je izašlo na glasačka mjesta što daje cca 706.000 glasača pa prema jednostavnoj računici u na jedno od cca 6600 glasačkih mjesta prosječno je došlo cca 106 glasača. POVIJESNO! Pretpostavljam da će na svakom od tih glasačkih mjesta biti postavljena tabla s natpisom: „Na ovom POVIJESNOM mjestu AD 2013. građani Hrvatske su izabrali u POVIJESTI prve parlamentarce u E-parlament.“

Ovo je POVIJESNI uspjeh POVIJESNE agitacije naših POVIJESNO (ne)sposobnih političara da na način, nikad zabilježen u POVIJESTI hrvatskog glasovanja, u E-parlaonicu odvedu POVIJESNO (ne)veliki broj (12, slovima dvanaest) parlamentaraca. Oni će ući u POVIJESNE anale hrvatske POVIJESTI kao prvi koji su POVIJESNO probili led ulaskom u brlog E-birokracije.

Kao što se moglo očekivati 'čelična disciplina' i POVIJESNA odanost glasača svojoj stanci, POVIJESNA stranka koja je Hrvatsku osamostalila od svih tereta prošlosti (uključivo primjerice i tvornica) dobila je najveći broj POVIJESNIH zastupnika.

Iza nje, samo na korak, je druga POVIJESNA stranka koja je, čekajući 20 godina u oporbi i došavši na vlast, odjednom otkrila da unatoč 'Planu 21' nema pojma što da radi da bi u POVIJEST ušla ne samo kao stranka za čijeg je POVIJESNOG mandata Hrvatska ušla u EU, već i kao stranka koja je POVIJESNIM potezima izvukla Hrvatsku iz POVIJESNE gospodarske krize.

Daleko iza ovih dviju POVIJESNIH stranaka dolaze stranke koje tek u budućnosti mogu postati POVIJESNE. No o njima ćemo kad ta POVIJEST nastupi.



I na kraju evo POVIJESNIH (najvjerojatnijih) ličnosti, hrvatskih vitezova, koje će zastupati naše POVIJESNE interese u E-parlamentu koji inače po svom ustrojstvu zastupa isključivo POVIJESNE interese Europske Unije. Kako će oni voditi POVIJESNU borbu za ostvarenje svojih POVIJESNIH ciljeva imat ćemo vrlo brzo priliku vidjeti. Nadam se da to neće biti kao što je to u POVIJESTI hrvatskog naroda najčešće bilo: 'srljanjem poput gusaka u (POVIJESNU) maglu'. I da će uspjeti u svojoj POVIJESNOJ ulozi spriječiti ostvarenje prognoze Branka Borkovića kojeg ono međutim nije smetalo da se i sam kandidira za E-parlaonicu.

HDZ vitezovi: Ruža Tomašić, Andrej Plenković, Dubravka Šuica, Davor Stier, Ivana Maletić, Zdravka Bušić osvojili su cca 6,9% ukupnog broja glasača
SDP vitezovi: Tonino Picula, Biljana Borzan, Marino Baldini, Oleg Valjalo, Sandra Petrović Jakovina osvojili su cca 6,7% ukupnog broja glasača
Hrvatski laburisti vitez: Nikola Vuljanić osvojio je cca 1,1% ukupnog broja glasača

Ostalih 79% od ukupnog broja glasača zaključili su da na listama kandidata nema osobe vrijedne da joj se osigura visoka apanaža na mjestu E-parlamentarca!

P.S.
Temeljem reakcije T.Karamarka i njegovih pobočnika nakon POVIJESNE pobjede nad svojim protivnicima za 1 (jedno) zastupničko mjesto u E-parlaonici ("Pobjeda, pobjeda!") može se zaključiti kako će se POVIJESNA bitka između Hrvata dviju POVIJESNIH stranaka nastaviti i u E-parlaonici na 'korist i ponos' hrvatske im domovine.



Post je objavljen 15.04.2013. u 00:24 sati.