Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Ako laže koza ne laže rog



U prošlom postu komentirao sam pamflet Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske u kojem se između ostalog naglasio…

(…) trenutačno se E-komisija sastoji od 27 članova. Njeni članovi, iako državljani članica EU, ne predstavljaju u tom tijelu države, već promiču interese EU. A ti interesi, po mojem mišljenju ne trebaju biti i nisu uvijek jednaki interesima pojedinih država. Nadalje, zajamčena je potpuna neovisnost i zabranjeni su bilo kakvi pritisci nacionalnih vlada kao i drugih institucija EU na njihov rad.

E-komisija je političko te glavno izvršno tijelo EU. (…) E-komisija zamišljena je kao tijelo koje djeluje tako da je odlučivanje u njemu neovisno od volje države članica (nadnacionalni karakter).

…i time pokazao da su svi naši 'borci za hrvatske interese' koji se spremaju uvaliti u fotelje E-parlamenta ili neznalice ili notorni lažljivci ili manipulatori.

I nije trebalo dugo pa da jednako tumačenje objavi i današnji J.L. u članku dopisnika iz Bruxellesa Augustina Polokaja. On, naime, u svom članku između ostalog piše:

„Predizborna kampanja za prve izbore naših zastupnika u E-parlamentu je pri kraju, a zahuktat će se ovih dana….Ono što se rijetko čuje (…) je to da naši budući zastupnici neće predstavljati samo hrvatske građane nego sve europske građane.
Naime Hrvatska više neće biti predmet rasprave u E-parlamentu…tako (da) će naši budući zastupnici (…) više vremena uložiti u bavljenje europskim i svjetskim temama nego hrvatskim…Ovisno o tome u kojim će odborima dobiti mjesta (sic!), naši zastupnici će se baviti temama poput situacije na Bliskom istoku, normalizacije odnosa Srbije i Kosova, zaštite ljudskih prava u Bjelorusiji (sic!), odnosa EU sa SAD-eom, pregovora o članstvu Turske u EU, davanje mišljenja (ako će ih imati, nap. s.c.) o regulativama i direktivama o količini masnoće u čokoladama itd.“

Sve same teme od krucijalne važnosti za hrvatske interese!!!

I molit ću lijepo, ako je točna moja informacija i ako je točno ovo što piše dopisnik postavljaju se pitanja:
1. Kako će to, primjerice, R. Tomašić i Hrvatski laburisti, koji naveliko trube o tome i kojima je to glavna parola za pridobivanje glasova naivnih glasača, zastupati i braniti hrvatske interese u E-parlamentu?
2. Kako da iskažemo povjerenje i glasujemo za naše E-parlamentarce kad oni pojma nemaju da u E-parlamentu trebaju zastupati europske interese a ne hrvatske. Ili pak je u pitanju poznati hrvatski način rada: s figom u džepu. Važno se dokopati fotelje a poslije ćemo lako, bilo po pitanju zastupanje hrvatskih interesa u E-parlamentu, borbe za neovisnost Hrvatske, privatizacije, prodaje nacionalnog blaga etc.
3. Ako je sve ovo točno zašto i zbog čega bi trebali uopće birati i imati predstavnike u toj E-parlaonici?



Post je objavljen 11.04.2013. u 18:12 sati.