Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Pseći curry

Nakon konjetine u govedini ili umjesto govedine, u Velikoj Britaniji novi skandal – hrana u kojoj je trebao biti janjeći curry zapravo bi mogao biti pseći curry. Rezultat je to istraživanja BBC-ja iz šest restorana u Londonu. Naime, analiza je pokazala da janjeći curry zapravo nije od janjetine, ali da stvar za mesojede bude još gora, nije ni govedina, ni svinjetina, ni konjetina, ni piletina, ni jaretina. Pa što je onda, pobogu, u panici se pitaju svi. Nagađa se da bi se moglo raditi o psećem mesu.

A kako se sve ionako uvozi iz Kine – zašto ne i pseće meso? Tako svjedno je li piletina, svinjetina, konjetina, govedina ili pasetina. Jer isto kao što se kod nas uzgajaju krave, svinje i pilići, tako se u Kini uzgajaju psi. I mačke. Za hranu.

Osim ovoga, u istraživanju se pokazalo da jelo koje je, kao, od govedine, u sebi sadrži malo govedine, a većim dijelom je piletina. Jedan nutricionist je prokomentirao: 'Ovo je zastrašujuće. Ako se ne može identificirati od kojeg je mesa proizvod napravljen, pitanje je što je to? Od kuda je uvezeno? Gdje je životinja zaklana? Je li meso uopće higijenski ispravno? Ima li u njemu nekakvih bakterija?'


Post je objavljen 28.03.2013. u 11:51 sati.