Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

LIMUN + NARANČA

:

Biskvit

5 jaja
180 g šećera
2 vanilin šećera
90 g otopljenog maslaca
180 g brašna
1 žličica praška za pecivo
4 žlice gorkog kakaa
1 limun & 1 naranča ribana korica

Preljev za biskvit

150 ml svježe iscijeđenog soka od limuna i naranče
2 žlice vode
2 žlice šećera
1 žlica ruma

Krema

400 ml slatkog vrhnja
6 listića bijele želatine
100 g štauh šećera
2 limuna
1 naranča
nekoliko kapi arome limuna
3 žlice kokosovog brašna

PRIPREMA:

BISKVIT:

Jaja, šećer i vanilin šećer dobro izradite mikserom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte otopljeni i ohlađeni maslac pa još malo miksajte. Zatim dodati sitno ribanu koricu jednog limuna i jedne naranče i promiješati.
Posebno pomiješajte suhe sastojke tj. brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ih dodati smjesti od jaja i šećera, lagano miješajući u jednoličnu smjesu, koju podijelimo na dva jednaka dijela i svaki posebno pecite u četvrtastom kalupu veličine 30×20 cm kojeg smo namastili i obložili papirom za pečenje.
Biskvite pecite na 180°C 10-ak minuta, te pustiti da se ohlade.

PRELJEV:

Sok od limuna i naranče (iskoristite sok koji će vam ostati od filetiranja voća) pomiješajte sa vodom i rumom, dodajte šećer i kratko prokuhati na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Još vrućim sirupom prelijte oba biskvita.

KREMA:

Prije svega filetirajte voće, nasjeckajte ga na sitne komadiće i pustite da se dobro ocijedi (svu kožicu pokušajte čim više odstraniti sa limuna i naranče). Sok iz voća prilikom filetiranja spremite i iskoristite za pripremu preljeva za biskvit.
Slatko vrhnje pomiješajte sa šećerom u prahu i dobro promiješajte kuhačom ne mikserom. Grudice koje su ostale, miksanjem kreme potpuno će nestati.
Želatinu otopite u malo vode, dobro ocijedite i zagrijavajte na vrlo vrlo laganoj vatri dok se sasvim ne otopi. Potom ju dodajte slatkom vrhnju, promiješajte kuhačom i stavite u hladnjak na 20-ak minuta.
Kada primijetite da se krema počela “želirati”, izvadite ju iz hladnjaka i istucite električnim mikserom na najvećoj brzini nekih 7-8 min. kada će se početi formirati čvrsta kremica.
Pred kraj miksanja u kremu dodajte koricu limuna i naranče te aromu limuna i još kratko mutite, te na kraju dodajte sjeckano voće i kokosovo brašno te lagano pomiješajte kuhačom.
Kremu rasporedite na jedan biskvit, pažljivo poklopite drugim biskvitom i stavite u hladnjak na cca- 2-3 sata da se krema stisne.
Nakon rezanja, kocke pospite šećerom u prahu.


Post je objavljen 27.03.2013. u 17:59 sati.