Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulerica

Marketing

Tuga, jad i štangice sa sirom

Najprije ću vam se požaliti, a vi me strpljivo saslušajte i nježno virtualnom rukom potapšajte po virtualnoj glavi.

Dakle, idući tjedan, otprilike mjesec i pol prije početka velike europske turneje, u Beču će se održati jedan sasvim poseban koncert Depecheovaca, za koji se ne mogu kupiti ulaznice, nego samo dobiti od sponzora. A zašto se ne mogu kupiti? Pa, zato što će koncert biti održan za toliko mali broj ljudi da će svaki pojedinac u publici imati osjećaj da Dave pjeva samo za njega. Ekskluziva teška. Naravno da ću probati nabaviti ulaznice, ali nemam neku nadu da ću zaista i uspjeti. Otprilike svaka treća punoljetna negluhonijema osoba u Beču pokušat će ili je već pokušala to isto. (Sad slijedi vaš tapš-tapš. I ne, nemojte mi predlagati da skoknem 23. svibnja do Zagreba, nije preveć izvedivo. Jedino, hm, možda dva dana kasnije u Bratislavu? U srpnju u Prag? Mužiću, čitaš? :trep-trep: )

Tugu, jad i čemer trebalo bi, kako tradicija i lijepi običaji nalažu, utopiti u alkoholu, ali budući da svi oko mene spavaju, a ja nisam solo drinker, što mi drugo preostaje doli utjeha u kalorijama, pa makar i onima s fotografija. I zato 'ajmo se mi prebacit' na štangice sa sirom, prefino i neizrecivo jednostavno jelo koje mi kontinentalci poznajemo još iz djetinjstva u izvedbi naših baka, a idealno je za večeru ili, možda još bolje, topli i mirisni doručak.


Za štangice sa sirom potrebno vam je:

250 g oštrog brašna
250 g maslaca
250 g svježeg kravljeg sira
malo soli
pola vrećice praška za pecivo

Uglavnom, skužili ste... Koliko brašna, toliko maslaca i jednako toliko sira. Povećate li ili smanjite njihovu količinu, nemojte zaboraviti da sol i prašak za pecivo moraju pratiti gorenavedeni omjer.


Priprema

Ne znam što bih vam rekla, zaista. Strpajte sastojke u jednu zdjelu...





...i dobro ih mijesite dok tijesto ne postane sasvim glatko.

Zatim ga stavite u hladnjak na jedno dva sata, a može i preko noći, ako štangice namjeravate raditi za doručak. U svakom slučaju, nakon što ohlađeno tijesto izvadite iz hladnjaka, još jednom ga premijesite, razvaljajte na debljinu od 2-3 milimetra i izrežite na željene oblike. Ja sam radila varijantu za lijenčine, pa sam izrezala najobičnije štangice. Ambiciozniji mogu, recimo, čašom izrezivati krugove ili već prema trenutačnoj inspiraciji. A za najambicioznije postoji i varijanta u kojoj štangice premažete žutanjkom i posipate sezamom ili naribanim parmezanom.

Štangice pecite na 180°C dok ne postanu zlatne (ovisno o vrsti pećnice, to je nekih 20-25 minuta).

Od mjere "sve po 250" ispast će vam dva protvanja štangica, a na ovoj slici vidite pola porcije, odnosno prvi protvanj. Na žalost, štangice nisu preživjele dovoljno dugo da ih slikam zajedno s drugom rundom. To je samo dokaz da su fine. yes njami





Dobar vam tek! A ja odoh mozgati kako do ulaznica. nono sretan

(Ali ipak imam i utješnu vijest: želite li pogledati bečki koncert, možete to napraviti putem live-streama na stranici Electronic Beats.)



I, ako još uvijek niste to učinili... Klik... Lajk!



Post je objavljen 18.03.2013. u 01:53 sati.