Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sredovjecniudovac

Marketing

ŠTO SAM HTIO REĆI

Ponekad me pitaju što sam htio reći. Ne znam, ja sam samo rekao...

Bio je jedan kafić, caffe galerija, tamo sam odlazio kad se zatvori restoran u kojem sam ordinirao. Zatekao sam se tamo na otvorenju jedne izložbe, slike su bile sve iste, šarena točkica do točkice i tako na svim isto. Već je puno piva prešlo preko stola i moj prijatelj upita autora na koji način radi, je li radio sliku po sliku ili je napravio veliku i izrezao na različite formate. Ovaj je uvrijeđen odgovorio samo: „Ja sam toj slici dao što sam joj imao dati, sad si ti na redu da komuniciraš s njom“.

Bila je neka književna večer, ne pamtim je puno, više pamtim povratak, jer sam otkrio da nema vlaka kojim sam se trebao vratiti pa sam stopirao, na uzbrdici uskakao u prikolicu kamiona, završio u zoru u bircu s polugolom pevaljkom, a onda na traktoru do tramvaja i stigao ujutro nazad na otvaranje omiljena birca. Još nisam popio ni prvo piće i već su došla dva prijatelja, jedan pokojni od rata, drugi od poslije rata, oba bili skloni teorijskim raspravama. Rekoše da je dobro da sam tu, da su napravili raspravu od sinoć (oni su otišli na vrijeme autobusom, a ja sam ostao popiti još jednu), raspravljaju o jednoj mojoj pjesmi i baš dobro da sam tu, da mogu presusditi. Saslušao sam jednu i drugu teoriju i šutio. Pitali su me što mislim, tko je u pravu. Rekao sam da ne znam, ja sam samo napisao, ne znam što sam htio reći, samo mi je dobro zvučalo tako to reći.

I danas pišem postove na ovom blogu, ne znam zašto, ne znam cilj, samo osjetim želju za pisanjem. Znam samo ono što sam nedavno rekao, o čemu god pisao, to će uvijek biti Janjin blog, jer sve što pišem, sve je zbog toga što je bila u mom životu i zato što je više nema.

Onaj koji je slikao te točkice, poslije smo čuli da mu je to terapija, da je imao psihičke probleme i da mu je doktor preporučio da počne raditi takvo nešto. Ne znam što sam ja htio reći, ja sam samo pisao, možda je to i meni terapija...Post je objavljen 17.03.2013. u 18:03 sati.