Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sredovjecniudovac

Marketing

REKREATIVCI, PROFESINALCI

Ispunjavam prijavu za nedjeljnu utrku i prijavljujem se za kategoriju rekreativci. Mogao bih ja i šest krugova koliko vozi kategorija profesionalci, ali za ovu nedjelju mi je ovo dosta, a i ja jesam rekreativac.

Moja količina treninga, utrka, zalaganja je rekreativna. Onima koji se ne utrkuju, čini se da je nešto veliko otrčati 21,1km za sat i pol ili uopće otrčati 42,2 km ili proći još neke duže utrke, ali uopće nije teško doći do toga. Samo se polako počne i kroz jedno vrijeme ide sve to. Rekreativno ide.


Ima jedan strah u čovjeku, pomalo apsurdan, da čovjek bježi od nekadašnjeg sebe. Poslije promjena se svatko boji biti sa onima koji se nisu promijenili. Izlječeni alkoholičar se boji društva alkoholičara, onaj koji je skrenuo s prava puta boji se biti sa onima koji su na krivom. Nije ni lijepo izlječenom gledati pijanca koji se valja, osjeća sram što je bio i on takav.

Bojim se sresti sebe. Ja sam rekreativac, pomalo trčim, pomalo bicikliram, pomalo plivam... Popijem tek poneko piće u mjesecu ili godini, čisto rekreativno. Ne čitam više knjigu na dan, tek nekoliko mjesečno, i to je rekreativan ritam...

S Janjom sam bio skroz, potpuno, u cjelosti. Nema tu rekreativno.

Poslije sam bio tužan. Htio sam tugu uljepšati pa sam ljubio. Rekreativno, a nisam to shvaćao. A ne ide to rekreativno. Tu nema kategorija rekreativaca i profesionalaca. Ili jesi ili nisi. Sad znam.

Imao sam strah da će se moja prošlost u meni ugasiti. Sada znam da neće, da će uvijek biti u meni. Sada imam strah od sebe. Imam strah od toga da ću naići na nekadašnjeg sebe, imam strah od rekreativaca.

A u nedjelju ću se boriti s rekreativcima. To je normalno, to je sport, tu je normalno biti rekreativac.


Post je objavljen 14.03.2013. u 17:31 sati.