Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/juda139

Marketing


Dragi prijatelji,
budući da je naš dragi i dobri fra Zvjezdan Linić u bolnici, zastanimo na nekoliko minuta i izmolimo njegovu molitvu koju i sam moli na svakom seminaru i potiče nas da je molimo za svećenike. Ovaj put izmolimo je za njega, da nam što prije ozdravi i vrati nam se.
Dušo Kristova, posveti ga
Neprestano ga podsjećaj da si ti jedini Veliki svećenik, a on da bude svećenik po Srcu tvome. Učini ne samo da bude ljubljen nego da može ljubiti, i to onako kako ti ljubiš. Daj mu dar svoga smirenog predanja.
Tijelo Kristovo, spasi ga
Hrani ga sobom u svakoj pričesti, tako da ne gladuje dok on nas hrani. Spašavaj ga, Gospodine, u svakom času i od svake pogibelji. Čuvaj ga čista i od nas, njegovih vjernika.
Krvi Kristova, napoji ga
Obnavljaj mu svećenički žar svakog dana, učini da bude svima dostupan, da žeđa za dušama. Daj mu hrabrosti da pije tvoju čašu do dna. Daj, Gospodine, da bude uvijek opojen tobom i u radostima i u žalostima.
Vodo iz prsiju Kristovih, operi ga
Daj mu spremnost da stalno obnavlja obećanje svojega krštenja, oživljava Darove Duha Svetoga koje je primio po milosti potvrde, i neka se uvijek iznova oduševljava za vjernost obećanjima svoga ređenja. Pomozi mu da proživljeno slavi svaku svetu misu.
Muko Kristova, okrijepi ga
Privuci ga, Gospodine, na križ k sebi, da ne padne. Čvrsto ga drži uza se, tako da s tobom osjeća sigurnost tvoga uskrsnuća. Daj da bude vrijedan povjerenja kojim će biti ispunjeno i njegovo srce.
O dobri Isuse, usliši ga
Poslušaj, Gospodine, kad te moli za pomoć, kad je u teškim iskušenjima, kad ne zna što bi učinio. Usliši ga kada iz dubine srca zavapi tebi. Daj da u takvim časovima osjeti da si mu prijatelj koji nikada neće zatajiti.
Među rane svoje, sakrij ga,
Zaštiti ga, Gospodine, od njega samog; on je samo slabi čovjek kao i drugi. Spriječi sve one koji bi htjeli narušiti i uništiti njegovo ljudsko dostojanstvo i njegovo svećeničko poslanje. Neka svi oko njega, a i on sam, osjete da pripada tebi i da je tvoj.
Ne daj da se odijeli od tebe
Drži ga na dlanu svoje ruke. Čuvaj ga u svome srcu. Ne dopusti da ikakva gorčina uđe u njegovo srce. Daj da uvijek ostane sjedinjen s euharistijom i tako istodobno s tobom i s tvojom Crkvom.
Od neprijatelja zlobnoga brani ga
Čuvaj ga i brani od sotone i njegovih zlih duhova koji bi ga htjeli proždrijeti i udaljiti od tebe, Gospodine. Neka nikakav zlobni neprijatelj ne rasprši njegovo malo stado koje si mu povjerio. Naoružaj ga darovima Duha svog.
Na času smrti zovni ga
Gospodine, ti po njemu spašavaš druge, ali on sam sebe ne može spasiti. Zato ti budi neprestano s njime sve do kraja. Oslobodi ga svakoga straha. Budi uz njega i stani uz njega u teškim trenutcima zemaljskoga života i jačaj ga u svako borbi.
I zapovjedi mu da dođe k tebi
Zapovjedio si Petru da zakorači i, hodeći po vodi, dođe k tebi. I nije se bojao, krenuo je. Svojim si milosrđem razbojniku na križu otvorio vrata raja. Tako daj i njemu nagradu neba: otvori mu u nebu svoje ruke i primi ga u svoj zagrljaj.
Da te sa svetim tvojim hvali u vijeke vjekova.
Amen.
Daj mu nagradu neba, daj mu ono mjesto koje si mu pripravio kad si ti sam pošao k ocu da sjedneš Njemu s desne i da se tamo za njega i za nas zauzmeš.
Amen.


Post je objavljen 10.03.2013. u 17:08 sati.