Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogdogg

Marketing

PROĆI LIŠO

-Kažem ti. Imam taj reflex u sebi. Hazarder sam…volim ići do zadnjeg mogućeg trena. Osluškujem opasnost. Pali me to.

-Daa Sine, svi to kažu. Svi ste vi iznimke u pravilu…i ti i Tino…

-Varaš se Ingrid, taj sam. Sjećaš se kad sam u srednjoj školi odlučio ne pobjeć sa onog sata ekonomike poduzeća? Točno sam znao da je to taj sat zbog kojega ću proć razred. Živko i Kiki su pobjegli i poslije nikad nisu završili srednju školu.

-Točno. Stama ih je uzela na pik i pali su treći srednje.

-A Kiki je imao najveći IQ u razredu.

-Čime se ti tješiš? Ti si gotov, tebi nema spasa, ali molim te… prestani dilati mome mužu, okej?

-Ingrid ne budi naivna, ima droge gdje god hoćeš, ako mu ja ne dam, dat će mu Valić ili Koki ili…

-Znači navučen je?

-Ma nije, samo mu svako toliko dođe gušt pa se razbije.

-Koliko često?

-Dvaput mjesečno.

-Sine ne seri. Reci mi sve.

-Nije navučen, stvarno ti kažem. Pa znaš da bi ti ja prvi to rekao da znam…radi tebe.

-Ne vjerujem ti više ništa Sine. Samo znaj da mi je to toliko jadno…da si od svih zamki u životu upao odmah u prvu…da si se predao tako rano…nisi ni pokušao učiniti nešto sa svojim životom. Odmah sam to prepoznala u tebi. Ne znam odakle ti ta ideja da bi ja i ti mogli živjet zajedno? A ti i dalje furaš tu neku hard core muškost…ali vjeruj mi Sine da je zadnji štreber za tebe pravi macho. Potreban si samo toj nekolicini jadnika kojima dilaš, a i oni bi te prodali za gram dopa. Tako sam bijesna na tebe Sine.

-I to je neka reakcija bar. Bit će bed kad ne budeš više bijesna…

-To će bit vrlo skoro Sine to jest sljedeći put kad doznam da si dilao mom mužu. Naprosto ću vas prekrižit obojicu odjednom. Vjeruj mi da mogu to.

Ingrid je otišla, najvjerojatnije zauvijek. Ostavila ga je zamišljenog. Nije očekivao da će ga zvati radi nekakve bukvice. Očekivao je seks. Namagarčila ga je. Kada ga je nazvala, bio je uvjeren da poznaje tu njenu željnu boju glasa. Žene posjeduju mudrost u sebi, a muškarci je stječu empirijom (učeći na greškama).

Prosječni narkoman, instant Raskoljnikov. Baš ono od čega je zazirao, dočekalo ga je istina pod sjajem, ali…mediokritet, ostao je mediokritet-ništa više ostvaren nego prije. K vragu! Pa gdje je to podizanje stanja svijesti? Gdje mistika, gdje nadrealizam?
Gdje su ti Dalijevi slonovi na tankim, dugim nogama?


Post je objavljen 07.03.2013. u 11:31 sati.