Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sredovjecniudovac

Marketing

MY LITTLE HOUSE...

Jednom se u kafiću našlo nekoliko nas, jedan Varaždinec, dvoje koji nisu iz Varaždina, njihov pas, ja „dojdoš“ i jedna koja je puno vremena provodila u Varaždinu. Reče ovaj koji je Varaždinec da pravi Varaždinec mora piti vina, ići subotom na plac, mora imati grobnicu na varaždinskom groblju i imati klijet. Napisah te njegove riječi uz kratku biografiju uz jednu priču i rekoh još da klijet, nažalost, nemam, a grobno mjesto, nažalost, imam. Na plac idem ponekad, ali onaj koji mi je bliži. O vinu nisam ništa ni rekao. Još se priča nije ni pojavila na papiru, a napravih još korak k tome da poslije toliko godina u Varaždinu postanem Varaždinec. Ne, nisam pio vina.

Ima ta jedna kućica u kojoj sam bio nekoliko puta, vlasništvo jednog jako dragog mi čovjeka, vežu me i uspomene za tu kućicu. Drvena kućica na brijegu, pravljena od hrastovih „planjaka“, htio sam i ja takvu. Našao sam u oglasnicima nekoliko takvih „za preseliti“, tražio pogodno zemljište za nju... Ipak sam povoljnije našao jednu zidanu klijet sa zemljištem na obroncima Ivanščice, završio pregovore, sad čekam da se srede neki papiri i s proljećem počinje uređenje. Možda jednog dana uz nju osvane i jedna onakva drvena.

Janja je radila u poljoprivrednoj ljekarni, znala je sve o sadnji, sijanju i ostalim stvarima i imala je želju da imamo takav nekakav komad zemlje na kojem će imati vrt i cvijeće, možda malu kućicu za skloniti se u nju ponekad. Skoro smo započeli s time one godine... Zaboravio sam tu ideju poslije.

Sad sam ja osjetio želju za odlaskom iz stana u prirodu, za nekim mjestom na kojem ću kopanjem, rezanjem, uređivanjem izmoriti tijelo i odmoriti um. Shvaćam da sam pustio korijenje i potvrđujem to stanje. Kućica izgleda sasvim drukčije od nekadašnjih i sadašnjih planova, bit će puno posla, ali bit će tu vrt, cvijeće, voćke i roštilj...

If you ever come by here, svratite, uvijek će se naći nešto za dobronamjerne prolaznike

Nekad sam imao famous blue raincoat, a sad ću imati


my „little house deep in the desert“


Post je objavljen 06.03.2013. u 17:23 sati.