Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/globesumarska

Marketing

PROJEKT "GODOVI DRVETA" - "THE TREE RING PROJECT"

Predstavnici Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac Mladen Matvijev dipl. ing. i Danijel Kos dipl. ing. prisustvovali su međunarodnoj radionici u sklopu Globe programa pod nazivom "The tree ring project". Ovo je druga radionica toga tipa i održala se u češkom gradu Piseku od 19. - 22. rujna 2012. godine. Svrha projekta je utvrditi postoji li korelacija između širine godova i klimatskih činioca i to na prostorima tri države sudionice Republike Norveške, Češke i Hrvatske.

Ukratko, program radionice bio je sačinjen od utvrđivanja dosadašnjeg napretka projekta, predstavljanja nove web stranice Globe-a, terenskog dana u okolici grada Zvikova tijekom kojeg su sudionici uzimali izvrtke drveta uz radionice o ciklusu Ugljika i pedološki praktikum. Ostale dane održana su predavanja znanstvenika koji su davali upute profesorima na koji način pripremiti izvrtak za analizu te postupak analize.

Tijekom prve radionice koja je održana lani u Baškoj na otoku Krku kao partner škola dodijeljena nam je norveška Hoydalsmo skule u blizini grada Osla. Suradnja s partnerskom školom je jako dobra čemu će posvjedočiti skori posjet norveških kolega i učenika republici Hrvatskoj i našoj školi.

Post je objavljen 01.03.2013. u 09:24 sati.