Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/itsprobablyme

Marketing

Kome smetaju gaćice?

Ako istinski mrzite svoga neprijatelja, poželite mu da dobije nagradu. Po mogućnosti – književnu.

Svi oni koji su me čitali na blog.hr-u u vrijeme kad sam ničim izazvana dobila Kiklopa, znaju što znači nekoga danas slaviti, a već sutra uvaljati u katran i namazati perjem.

Stoga i današnju trakavicu oko Silvije Šesto doživljavam na n-tu. Napadnuta je moja prijateljica (divna osoba), napadnuta je umjetnička sloboda, napadnuto je pravo djece da ne budu mutava. Napadnuti smo svi.

Unatoč svojoj nacionalnoj osviještenosti koje ste mi počesto zamjerali; unatoč ponekad patetičnom domoljublju, znate i to da sam alergična na netoleranciju i isključivosti s koje god strane dolazile.

Mrzim hrvatsko klatno - zlo mi je od ekstremno desnog i lijevog.

Ne znam koji mi danas idu više na živce: talibani i zagovornici inkvizicije ili oni koji u svakom vjerniku vide neprijatelja čovječanstva.

Al' danas mi je posebno pukao film. Više se ne radi o različitim svjetonazorima, već o samoj esenciji gluposti.

Ne mogu, a da se ne osvrnem na istup stanovitog Krešimira Miletića i bure koja se digla oko knjige za djecu (izborne lektire) Bum Tomice i običnih ženskih gaćica u koje je taj isti Tomica radoznalo virio (ili, točnije, mislio da ih može vidjeti samo ako se malo više približi).

Ok.

Zašto ne bi zabranili Adrijana Mola ili Toma Sawyera? Ovaj prvi je daoprostite mali *****, a drugi neodgojeno derište koje se druži s delinkventima.

Zašto ne predložimo se Ana Karenjena proglasi kurbom i izbaci iz lektire. I Werthera van iz škola, jer potiče na samoubojstvo, koje, osim što je smrtonosno, spada u veliki grijeh.

Sve one koji su pronašli literarnu vrijednost u Loliti - na lomaču!

Zašto je nekim ljudima radoznalost desetogodišnjaka koji zaviruju u ženske gaćice toliko užasavajuća?

Zašto ne upišu svoje dijete u privatnu školu i tako ga zaštiti od nas koji smo rođeni tako što su mama i tata vodili ljubav, a nisu nas donijele rode?

Silvija Šesto je prije svega Čovjek, a potom Pisac i mogu se sramiti svi oni koji su joj svojim tekstovima, mailovima i internet komentarima nanijeli ovakvu nepravdu i to u trenutku kad je trebala puniti stranice novina zbog nagrade koju je primila - Grigora Viteza, a ne zbog pamfleta jednog zaludnog inkvizitora.

Ove fotografije dovoljno govori o Silviji Šesto i tome što djeca misle o njezinim knjigama:

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic



Post je objavljen 28.02.2013. u 19:57 sati.