Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podijeljena1

Marketing

Tiče me se !

Posljednji komentator, anonimni Prolaznik, na prošlom postu me baš povukao za jezik. Tvrdnjom da kao liječnica ne bih trebala zabadati nos kojekuda izvan medicine. Posebno ne u politiku, jer to dobri liječnici ne rade!
E pa, dragi moj Prolazniče, i svi koji tako mislite, uvjerena sam kako niste u pravu. Tiče me se, zanima me i ljuti! Politika i čitava tkz. javna uprava. U najmanju ruku jer se ja stalno tičem njih. Eto, upravo mi oteše jedno 350,00 Kn mjesečno, bez da su provjerili što i kako radim i koliko sam, ili nisam, dobra liječnica!!! Ako u brzini ne griješim, već treći puta u posljednjoj godini najmanje toliko. Uz bezbroj mjera koje me pogađaju slično, samo indirektno. O srozavanju uvjeta na poslu, dostupne edukacije i kvalitete logistike na poslu, bolje da ne elaboriram. Jer bi od suza tipkovnica siguno otkazala!
Dakle, tiče me se ovih 180 obitelji u Slavoniji koje su upravo na bar nekoliko dana ostavili bez prihoda za život i naložili im da svoje mlijeko izliju u kanalizaciju. Tiče me se ovih 700 novih nesretnika koji upravo u tijeku današnjeg dana ostaje bez posla. Tiče me se 100 zapečačenih obrtničkih lokala posljednjih dana, uz najavu šefice porezne uprave, garniranu zlobnim smješkom, kako će ih pečatiti i dalje i koja se nije u stanju zapitati što će dalje, kada zapečati i posljednji. Tiču me se tisuće zgrožene najavom Linića kako će im dekretom zatvoriti i posljednju slavinu, minus na tekućem. Tiču me se desetci tisuća ovrha građanima, desetci deložacija u tijeku ili u najavi. Tiče me se starica koja svako jutro malo prije 6 dođe prekopati naš kontejner, ali sa zbunjenim smiješkom, bez riječi, naglo ode kada ju pokušam zaustaviti i uručiti joj vrećicu s potrepštinama. Tiču me se desetci Nora fora koji umiru u tišini, a da se živo fućka onima koji to mogu riješiti malim prstom. Tiče me se mlada žena koja uz moju asistenciju umire od karcinoma, jer ga nije liječila na vrijeme radi srama što nema redovno zdravstveno osiguranje, a niti novca. Tiče me se vladin novi Jet. Tiče me se i prebezobrazno povisivanje nekoliko plaća izabranima. Tiče me se, jako, evo i ovih dvanaest novih nezaposlenih iz tvrtke koja drži naš dućan samo još do 28. ovog mjeseca, jer od idućeg mjeseca čitava odlazi u povijest. Tiče me se Premijerov ciničan osmjeh kada kaže da je ušteda od samo par stotina milijuna oko organizacije izbora zapravo prilično beznačajna stavka. Tiče me se ovaj narod što pognute glave već predugo hoda uokolo s izgubljenim pogledom. Itekako će me se ticati i kada podigne glavu i pogled! O, da, tiče me se, prijatelji moji....svašta me se tiče! A, bogami, uvjerena sam da se i vas svih tiče!
Što bi bio prvi korak da se počne vrlo ozbiljno ticati i svih "njih".....


Post je objavljen 22.02.2013. u 13:03 sati.