Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/milemylo

Marketing

Mylo Vs STRES



Odlučio sam.
Nisam vjernik stoga mi korizma ništa ne predstavlja osim izazova. Tako je – izazova. Naime, svake godine redovito za korizmu (razdoblje od četrdeset dana), ja izazivam samog sebe i odričem se određenih „užitaka“. Problem je u tome što ja nemam (puno) poroka (Tzv. grješnih užitaka), i zapravo mi svake godine postaje sve teže pronaći užitak kojeg bi se na četrdeset dana odrekao, ili bar pokušao odreći.

I tako evo ove godine, suočen s činjenicom da sam sve svoje užitke odavno „ispucao“ (čokoladu prošle godine, seks godinu prije te, gazirana pića, grickalice i slatko, psovanje, rastrošnost – sve sam to uglavnom iskoristio), donio sam odluku da ću ove godine NASTOJATI odreći se STRESA.

Da, dobro ste pročitali – STRESA.
To nije užitak niti pričinjava ikakvo zadovoljstvo (kako meni tako i drugima), ali tko kaže da se za korizmu treba odreći samo „dobrih“ stvari. Iako doduše nisam osobito sklon stresu, ipak nisam imun na njega. Zna se pojaviti iznenada (uglavnom kao nuspojava iritantnih i bahatih osoba) i nije nimalo ugodan.

Nije da sam osoba koja ima problema sa stresom – zapravo sve ove godine se vrlo uspješno obračunavam s njim, i moglo bi se reći da me izbjegava u velikom krugu. Za to je zaslužan uglavnom moj pozitivan stav i smiješak na licu. Ali kako nisam savršen, i kako kao i svi drugi smrtnici imam pravo na loše trenutke, dogodi se da me iznenadi stres.

Pošto sam ja veoma „dražesno stvorenje“ (citiram usporedbu mog najboljeg frenda Beana od Siska) teško me je zamisliti kao živčanu osobu na rubu sloma, ali tako ja izgledam kad sam pod stresom. To je najbolje primijetio moj naj frend (ponovo Bean od Siska) izjavivši: „ Mylo ti si kao vulkan. Kad eksplodiraš ljudi se sele!“

Ne volim biti pod stresom, čak ni ako je riječ o tridesetak puta godišnje ( rekoh vam da me stres izbjegava) koliko mi se puta to dogodi, zato sam odlučio tijekom ovih četrdeset dana ne dozvoliti stresu da se prikrada. Bit ću tolerantniji i smireniji, jer ja to mogu.

Kad uspješno savladam ovaj izazov (u što nimalo ne sumnjam), izbacit ću i posljednje tragove stresa iz svog života.
Počevši od danas, narednih četrdeset dana kreće reality show „Mylo Vs STRES“ u kojem se neću živcirati, svađati s ljudima i psovati. Neću dozvoliti da me izbace iz takta (a znam da će pokušavati) i tako upropaste ovaj izazov.
Tko kaže da trebaš televiziju da bi imao reality show. Kod mene je to bar jednostavno. Moj cijeli život je jedan veliki reality show a ja ih još dodatno osmišljavam. Bar mi nikad nije dosadno.

Izazov prihvaćen. Odbrojavanje započeto.DAN PRVI.
Good Luck!


Post je objavljen 13.02.2013. u 15:58 sati.