Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obadzo

Marketing

Kontemplacija...

...jos nije vrime za glazbu! smokin

Nekad covik nema ideje za bilo sta, a onda mu ona izleti iz glave ka' metak…nego, kad smo vec kod toga ima jedna prica kako je jedne prilike mladi uspjesni biznismen vozija u svom kvartu svog novog BMW-a 7-cu, al' malo brze!
Ha, jebat ga kako inace i vozit takvo auto, al' u ovom slucaju tip nije bija bas toliko uobrazen i sa pomljon je gleda da mu izmedju parkiranih aute sa strane ne bi iznenada istrcalo kakvo dite na cestu i kad je priko oka snimija neko kretanje na plocniku, laganini uspori.
Kad se priblizija tom mistu nitko nije izletija na cestu, ali dok je prolazija između auta, doletija je kamen i udarija u desna vrata njegova auta.
„Lega“ je na kocnicu i vratija se u rikverc, iskocija iz auta, zgrabija klinca koji je ocito bacija kamen i sta vikat na njega:
…glupane, sta to radis!?...jesi ti lud!?... jesi vidija sta si napravija???
Klinac ga je gleda iskolacenim ocima, pokusavajuci nesto reci…al' ovaj se navija, drmusa sa njim i dere se:
…majmune jedan, pa ovo je sasvim novi auto!...znas ti, koliko ce kostati taj popravak!?
Suze su tekle niz lice djecaka od jedno 7-8 godina dok je mucajuc govorija: …molim vas, gospodine, zao mi je, nisam zna sta drugo da radim...!!!
…kako mislis, nisi zna???...pjenija je i dalje tip, al' sad vec ocito zbunjen odgovorom.
…paaa, bacija sam kamen jer nitko nece da stane!!! …pa pokaze prstom iza sebe: …ono je moj brat, pao je iz kolica i ja ga ne mogu podici natrag, pretezak je!!!
Suze su mu i dalje tekle, a mladi uspjesni biznismen lagano ga pusti i proguta knedlu koja mu je narasla u grlu kad je par metara dalje vidio drugog djecaka kako lezi na plocniku kraj prevrnutih kolica. Skoci se, dotrci do nepokretnog starijeg djecaka i podigne ga natrag u njegova invalidska kolica. Zatim izvadi svoju maramicu i obrise prasinu s djecakovih ruku i lica, te provjeri ima li kakvih ozljeda.
…hvala vam gospodine!!! - rece mlađi brat, obrise rukavom placne obraze, a mladi je biznismen samo stajao, sutio i gledao ga kako odlazi lagano gurajuc kolica sa svojim bratom niz ulicu.
Za par trenutaka zamakli su iza ugla, a on je zatim polako, sasvim polako otisa do svog auta i pogledao ogrebotinu na vratima. Cucao je kraj vrata i razmisljao…
…i odluci da je nece popravljati.
Neka stoji tu i neka ga podsjeca da ne zuri kroz zivot toliko da se njegova paznja moze zadobiti samo bacanjem kamena.

E sad svima koji su imali malo volje i paznje posvetiti sta je „pjesnik“ tija reci sa ovom pricom, neka i dalje malo razmisle u sebi o sebi…ha, evo male teme za kontemplaciju.


Siguran san da svi ne znate sta to u stvari tocno znaci, pa da vam skratim vrime i da ne morate guglat, recu van da je to produzeni period svjesne misli o nekoj određenoj temi!
…ima to cesto veze sa religijom, al' necu vas tlacit o tome, samo cu vam spomenit da je to najblizi put do meditacije, samopouzdanja i spoznaje.
Zato najbolje da zavrsim pricu i da zakljucim kako po mom misljenju uvik ima neko il' nesto sta coviku „sapne“ sta ce i di ce, a ako to ne obadate, onda vam mora doletit kamen u vrata.
Na vama je izbor…
…slusati onaj tihi glas iznutra ili cekati da doleti kamen!


...lip pozdrav! mah


Post je objavljen 28.03.2013. u 07:25 sati.