Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

KOGA ĆE SE PRIMITI ZA CARINIKE U NERETVI?

Cijela dolina Neretve (a i šire) zna za natječaj koji je raspisala Carinska uprava za carinike na graničnim prelazima u Metkoviću, Kleku, i Zaton Doli. Za mjesta ukupno 15 carinika prijavilo se navjerojatnih 672 kandidata, mahom iz doline Neretve i Hercegovine. Za takav broj prijava je naravno zaslužno ponajviše porazno stanje nezaposlenosti koje obara rekorde u pojedinim neretvanskim mjestima (npr. Metkoviću)

Nakon što je pregledana dokumentacija kandidata, te izvršen prvi krug testiranja, ostalo je 260 kandidata koji će se "filtrirati" kroz još 3 kruga testiranja (provjera jezika i znanja na na računalu, intervju, te na kraju psihološko testiranje).

Neslužbeno se doznaje da su pokušaji "lobiranja" (čitaj "potezanja veza") otišli toliko daleko da su mnoge "utjecajne" osobe izbjegavale javljanje na telefone proteklih tjedana.

Nažalost rekordi u nezaposlenosti koje neka neretvanska mjesta obaraju u zadnje vrijeme doprinose takvom stanju, ali i vječna balkanska želja da se sve riješava preko veze, pa da tako i oni najnesposobniji imaju dobre šanse za najbolje pozicije.

Zasada se u kuolarima Neretve zdužno pričalo o onima "koji će riješiti posao za .....", a to su mahom bili jedan neretvanski gradonačelnik i dužnosnici vladajuće koalicije na državnoj razini.

Nadajmo se da se preko veze neće ništa rješavati, posebno ne za kandidate koji nemaju ni osnovna znanja i sposobnosti. Kolika je kvaliteta pojedinih prijavljenih kandidata, možete vidjeti i na ovom videu u kojem je poznati humorist Davor Jurkotić "nasanjkao" jednog od kandidata urnebesnim "testiranjem" predstavljajući se da je iz (nepostojećeg) Carinskog instituta.




Post je objavljen 07.02.2013. u 13:32 sati.