Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/juda139

Marketing

BOŽJA OBEĆANJA...e

Priča kaže kako je jedan muškarac pitao Boga zbog čega nema ženu s kojom bi podijelio život. Bog mu je odgovorio da ju nema jer ju nije tražio. Potom je muškarac zamolio Boga da mu pošalje ženu kakvu želi. Opisao je da želi da mu supruga bude draga, nježna, puna razumijevanja i oprosta, smirena, razumna, topla, inteligentna, sposobna, lijepa, bogata duhom, da ima dobar smisao za humor, da je sposobna, strastvena, vjerna, odana i iskrena. Uz to je nadodao i fizičke karakteristike o kojima je sanjao i Bogu je u potpunosti oslikao lik žene s kojom želi podijeliti život.

Kako je vrijeme prolazilo, muškarac je na listu svojih zahtjeva dodavao karakteristike ženi s kojom želi provesti život. Jedne noći, u svojim je molitvama čuo glas Boga koji je govorio njegovom srcu: "Vjerni slugo moj, ne mogu ti dati što želiš". Muškarac je upitao zašto, a Bog mu odgovori:" Zato što sam Bog i zato što sam pravedan. Bog je istina i sve što ja činim je istinito i ispravno". Muškarac je stao u čudu i zamolio Boga da mu objasni jer je zbunjen tom izjavom i želi znati zbog čega ne može dobiti ono što želi.

Bog odgovori: "Objasnit ću ti. Poželi ono što ti je u srcu, što ti je poznato i dio tebe, vjeruj da je takva osoba uz tebe, zaista vjeruj i bit će ti dano. Ne bi bilo ispravno i pošteno od mene da ispunim tvoje zamolbe zato što ti ne mogu dati nešto što ti sam nemaš. Ne bi bilo ispravno dati ti nekog prepunog ljubavi prema tebi kad je tvoje srce još uvijek kameno; ne mogu ti dati nekog nježnog i darežljivog kad si ti ponekad okrutan i škrt; ne mogu ti dati nekog tko zna opraštati kad u tebi još uvijek tinja osveta; mogu ti dati nekog osjetljivog jer si ti izuzetno osjetljiv kako bi ta osjetljivost dodirnula tvoju, a iskra ljubavi koja se zrcali u toj osobi razbit će kamenje oko tvog srca i u njega unijeti istinsku ljubav. Mogu ti dati osobu u kojoj se kriju sve te karakteristike, kao što se one nalaze i u tebi, ali na vama je da ih zajednički razvijate i budite."

Nakon toga Bog mu je rekao:"Mogu ti dati nekog za koga znam da u sebi posjeduje sve kvalitete koje ti tražiš, ali još nisu isplivale na površinu pa da ih zajedničkim snagama pronađete jedno u drugom. Od tebe tražim samo da otvoriš oči i odškrineš vrata svog srca. Isprva ćeš se boriti protiv te osobe, bježati od nje, no privlačit će te na neobjašnjiv način i stalno ćeš joj se vraćati. Gubit ćeš vrijeme uzaludno tražeći osobu koja već ima razvijene sve nabrojene kvalitete, no ubrzo ćeš uvidjeti da sam ti već poslao osobu koja je tebi namijenjena. Ona možda neće imati izražene sve tražene kvalitete i fizički izgled, ali duboko u sebi znat ćeš da je to ona. Tvoja supruga bit će kost tvojih kostiju i meso tvoga mesa i vidjet ćeš sebe u njoj kao i ona sebe u tebi i bit ćete ponovo jedno. Veza i brak je kao škola. To je dugogodišnje učenje i ulaganje, i za to vrijeme ti i tvoja partnerica prilagođavate se jedno drugom ne samo da bi zadovoljili jedno drugo već da bi postali bolji ljudi koji znaju vrijednost timskog rada. Jer ljubav je timski rad. I zato ti neću dati savršenu partnericu jer ni ti nisi savršen. Dat ću ti partnericu s kojom zajedno možeš rasti i razvijati se u bolju osobu



Post je objavljen 29.01.2013. u 15:16 sati.