Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darshana

Marketing

Žene i muškarci

Kad se kod jedne tihe i blage žene očituje ljubav predanošću,nježnošću i bezgraničnim povjerenjem,zašto se kod vatrene i strastvene ženske naravi ne bi smjela očitovati nepovjerenjem, slijepim bjesnilom i nepravilnim sudom o čovjeku koji je drag njenom srcu!

Kako sam bio lud!Trebao sam slušati samo ljubav,a nipošto riječi, koje je govorila! (L.Granghofer "Rakela Scarpa")



Image and video hosting by TinyPic

Nisam sklona ljubavnoj prozi no kako su me privukle romantične korice ,s unutarnje strane su nježni ružičasto crveni cvjetići , nadala sam se da u ne nosim kući neki klasični ljubić i pročitala sam je onak s guštom.Pa ne znam jel na kraju to neki klasični ljubić no ima happy end . Ovaj gornji izdvojeni ulomak zamislio me i bacio u neka šašava razmatranja muško-ženskih odnosa i međusobnog shvaćanja između istih.Nisu to nikakve dubokoumne analize ,štoviše sve se svodi na neki bedasti humor kao što su vicevi o plavušama ,policajcima ili Chuck Norrisu. Smijem se zadnjih dana više nego inače ali ne onako na glas nego više očima koje reflektiraju to šašavo stanje vragolastim pogledom razigrane mačke.Veljača dolazi ...

Razmišljam o muškarcima koji su ostavili neki značajan trag u mom životu.Nije ih bilo previše.Neki stvarno više nisu vrijedni spomena ni prisjećanja.No jedan će se zasigurno još dugo provlačiti kroz moje misli pretvarajući se u riječi koje će postati tugaljiva pjesma ili oproštajno pismo, strastvena noć ili romantična šetnja kroz duboku mračnu šumu u kojoj rastu vrganji.S njim se dogodilo sve bitno.Postala sam žena ,supruga,majka,raspuštenica,upoznala sam smijeh,suze,izdaju,opraštanje,odlaske i dolaske,čekanje i nadu koja se nikad nije ugasila.I on je proživio sve to kao muškarac,na svoj način.Bili smo ravnopravni u igri u kojoj smo dobili priliku da učimo jedno od drugog.Još uvijek smo tu ,polomljeni ,izgubljeni ,zbunjeni, iznenađeni i još uvijek postojani.Kako da se ljutim,kako i što da zamjeram?!

Život nam je postavio kulise ,a mi smo isprobali sve role koje su se nudile,od ljubavnika,pokajnika,ratnika,prijestupnika do učenika i učitelja.Nekako mi izgleda da sada više gledamo taj film ,a manje igramo u njemu.Ne postoje očekivanja koja sputavaju slobodu oba bića u međusobnoj vezi ,postoji samo prihvaćanje i svjetla i tame koja ga slijedi u stopu.Kad si s obje noge na zemlji i razmišljaš o ljubavi otvore ti se neka sasvim nova prostranstva u kojem nema mjesta za dramu i dramatiziranje,valjda je takvo vrijeme,novo doba kako kažu.... Sloboda je u glavi !Sloboda od sebe na prvom mjestu.Tu negdje unutar slobode počinje ljubav samo je treba slušati što govori,a meni se čini da nam se popravio sluh ...

Sada mi je došla misao koju sam pročitala u postu jedne blogerice:

" Ljubiti znači ostati prisutan. To znači izroniti iz svijeta mašte u svijet u kojem je moguća održiva ljubav, licem u lice, kostima uz kosti, odana ljubav. Ljubiti znači ostati kad svaka stanica u tijelu viče : bježi !" ( Estees)


Nekako sam dobre volje zadnjih dana i moram čestitati sama sebi što sam pobijedila neke svoje slabosti o kojima sam pisala proteklih mjeseci i što se osjećam poprilično zdravom u domeni glave i prilično protočnom u domeni srca koje veselo poskakuje osunčano bojama mojih energetskih kotača koji se nakon dugo vremena vrte ujednačenom brzinom u pravom smjeru.


P.S. Ipak dok dišem ,nadam se (neočekivanom ) happy endu! Takva sam.

Dum Spiro,Spero !




Post je objavljen 30.01.2013. u 09:51 sati.