Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

Jel´ vas bar malo sram?



Dok su nas zabavljali prepucavanjima s Crkvom i susjedima pripremali su Zakon o strateškim investicijskim projektima RH. Cilj tog Zakona je ukinuti status javnog dobra - šumama, vodama, raznim zemljištima, vodovodima, priobalju, otocima, rudnim bogatstvima, kulturnim dobrima, javnim cestama i željeznici.
Taj Zakon bi se sljedećeg tjedna trebao u Saboru hitno izglasati.
U toj skraćenoj i hitnoj proceduri današnji dan je valjda dan javne rasprave…. pa imam potrebu kao mali i nebitan crv izraziti svoje zgražanje, zaprepaštenost i neslaganje. Svjesna sam da ovaj tekst neće ništa promijeniti, ali pišem ga radi svoje djece i traga u mojoj osobnoj arhivi…. da me kasnije ne bi izjedala savjest jer sam prešutjela ovakav bezobrazluk koji će moje potomke učiniti kmetovima stranih gospodara i domaćih tajkuna.
Neću široko tupiti o veleizdaji iako se slažem s tom ocjenom... to su učinili i učinit će mnogi koji se bave tim područjem.
Ja bih samo pitala vladajuće imaju li oni imalo srama? Osjećaju li nelagodu pred narodom koji im dao povjerenje, osjećaju li sram pred vlastitim roditeljima i čuju li vapaj predaka iz grobova, a navjeći pred svojom djecom? Mogu li uopće svojoj djeci pogledati u oči? Da li su svjesni da je njihova moć tek trenutak u povijesti…. i da taj trenutak koriste čineći nepopravljivu štetu sa nesagledivim posljedicama? Misle li da su svoju djecu dovoljno osigurali pred posljedicama koje donosi ovaj Zakon?
Sada imamo prilike svjedočiti istragama, sudskim sporovima i služenju kazni po pravomoćnim presudama onih koji su pljačkali Hrvatsku. Kad oni odsluže svoje onda će valjda na red doći oni koji će odgovarati zbog veleizdaje…. Jer članak 137. Kaznenog zakona, pod podnaslovom „veleizdaja“ kaže:
„Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine".
Nadam se da je svaki saborski zastupnik upoznat s ovom odredbom KZ-a i da će glasati temeljem vlastite savjesti, a ne stranačke stege…. jer će sasvim sigurno ostati zapisano u povijesti tko je digao ruku za ovaj Zakon.


Nacrt Prijedloga Zakona o stranteškim investicijskim projektima RH.
Obratite pažnju na članak 18.



Post je objavljen 19.01.2013. u 15:25 sati.