Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cupperchapter

Marketing

Knjiška muza!

Hej, imaš što za preporučiti?
Uvijek. Koji žanr? :)
Imaš kakvo novo otkriće (tiho: erotsko), kolegice?
Naravno da imam. ;)
Sajensfikšan onaj, kad izlazi sljedeći dio?
Izašao/izlazi :D

Šta da čitaaaaaaaaaam?
Ček' samo malo. To, to i to.

I tako stalno. A nisam knjiški guru. Samo sam informirana. Nikad mi (ali NIKAD) nije problem preporučiti knjigu. Još više od toga volim feedback o istoj. Svidjelo mi se ovo i ovo, a tebi? Ili, nije mi se svidjelo. Dok god je argumentirano, zabavljam se i uživam. Onog trenutka kad netko kaže: 'Ne znam, bezveze je' i na moje 'Zašto?' odgovori vražjim: 'Pa et tak'... mračim. Gore nego mačo muškarci na Tvajlajt, gore nego svetice na Fifti šejdz av grej, gore nego srednjoškolci na antičku književnost u prvom srednje.
Možemo do sutra raspravljati zašto ovako, zašto onako, ali rekoh već - argumentirano!

Volim kad mi načitana društvanca kažu kako je Sumrak (knjiga) sranje.
Zašto?
Pa gled'o sam film.
Aaaaa, gled'o si film. Onda oprosti.
*virtualni opizd po glupoj glavurdi!*

Oh, ili! (ova mi je posebno draga)

50 nijansi je loša knjiga (oooook, loša je, priznajem u sebi) - zašto?
Pa mi elaboriraju lošost (tematika je BDSM; male dominance, za one koji slučajno nisu upućeni u taj KNJIŽEVNI fenomen): totalno ponižava status žene (sve čekam izraz 'institucija žene'), da je to smješteno u muslimanskom svijetu, sigurno se ne bi kućanice palile na to.

Fak. Of. NE! To nije razlog zbog kojeg je knjiga loša! Nema tu degradiranja ni nedajbože šerijatskih zapovijedi. Sve je s pristankom. Zato baš volim te koji nemaju pojma ni uvide u alternativne načine života (doduše, čini mi se da nema ni autorica same knjige, ali okej :)) kad počnu izvoditi svoje maloumne zaključke. Mada je početak bio dobar; žena je imala argumente, ponižavanje i usporedba s muslimanskim svijetom. Ali je zabludjela.

Ono zbog čega je knjiga loša (ideja je relativno dobra, ako izuzmemo da je to fanfiction Sumraka). Ideja mlade djevojke i mrvicu starijeg dominantnog muškarca, kinki seks, blabla. Karakterizacija likova; NE. Razvoj priče (koje priče?!): NE. Totalni SF glede realnih situacija iz života. Više mi je smisla imalo Edwardovo svjetlucanje u originalu.

Joj, e, rekla sam da neću spominjati tu knjigu... I sad ću se naživcirati i morati napisati nešto o njoj u sljedećih nekoliko dana. Osim ako se uspijem suzdržati. Mogu ja to :)




Poanta jest... pa treba mi zašto! Sve se može interpretirati na sto načina, možda i ja griješim (ne možda, nego negdje i sigurno) - dokaži(te) mi to onda. Ne volim ljude koji, popularno rečeno, bacaju hejt na apsolutno sve što je tzv. mainstream bez da si daju malo truda i vide zašto je to tako. Ili ne čitaju knjige pa je onda svaka knjiga sranje. Ma de.


Kraj posta dočekujem s praznom šalicom čaja, i dalje virozna, bez šminke... ali s knjigom na pameti ;)

Pozdrav od blago iznervirane Sanšajn.


Ne grizem ja zapravo :) Unless they ask :)


Post je objavljen 12.01.2013. u 00:11 sati.