Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Milislav Mišo Đogović (1946.-2013.)



Jučer je u 67. godini, nakon kratke i teške bolesti, preminuo Milislav Mišo Đogović, dugogodišnji nastavnik u Osnovnoj školi Vrgorac.
Đogović je podrijetlom iz mjesta Bijelo Polje u Crnoj Gori, a u Vrgorsku krajinu je došao 1973. godine. Ispočetka je radio u Mijacima gdje je učenike spremao za polaganje razredbenog ispita gdje im je predavao gotovo sve predmete. Škola u Mijacima tada nije imala redovitu nastavu jer učenike nije imao tko prevoziti u neke udaljenije škole ni nastavnike u Mijaca, pa su se tijekom godine uz pomoć mentora pripremali za ispite koje su im na kraju nastavne godine držale komisije dragljanske škole „Vladimir Nazor“. Kasnije je Mišo prešao u matičnu školu u Dragljanima gdje je predavao biologiju i kemiju, a neko vrijeme i tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Radio je neko vrijeme i u matičnoj školi u Vrgorcu.
U godinama pred mirovinu uspio je preboliti tešku bolest. U mirovinu je otišao u rujnu 2010. godine, kada se na sjednici Učiteljskog vijeća službeno oprostio od kolega u školskom kolektivu. U svojim umirovljeničkim danima u Dragljanima je kratko uživao. Napala ga je druga teška bolest, od koje ovaj put nije bilo lijeka. Pokopan je na mjesnom groblju u Podprologu.
Počivao u miru Božjem.

Post je objavljen 04.01.2013. u 14:41 sati.