Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podijeljena1

Marketing

Je li Vlada RH pustila probni balon?

Povećanje plaća za nekoliko rukovodećih ljudi u državnoj administraciji za 3-4.000 Kn je teško objašnjivo, a još puno teže shvatljivo. Prvo, i zadnjem naivcu je jasno da je bilo dosta drugih nejavnih načina da se stranački kolege namire, ako je to bilo neophodno i ranije obećano, dio neke stranačke ili kolacijiske križaljke. Drugo, istom naivcu je jasno do kod takvih položaja uopće nije sve u plaći, da su namireni kroz čitav niz beneficija i paraprihoda.
Treće, može se pretpostaviti da su svi, na čelu s premijerom, znali kakva će biti rekcija javnosti, da su PR savjetnici stručno prokomentirali odluku i trenutak njezina donošenja. Dakle ONI su znali unaprijed i to nije pogreška, nego promišljena namjera!
Zašto? Na svoju štetu, iz principa? To ne postoji u politici i vlasti. Jedino što mi se čini logično jest da je time pušten probni balon prema nama svima stanovništvu i sindikatima. Relativno benigna odluka, a koju je moguće brzo i bez posljedica povući, treba poslužiti da se ispita prag naše daljnje tolerancije. Ne reagiramo li previše burno, ili kako još opasnije po vlast, imati će pokazatelj da nas smiju još neko vrijeme jače ugnjetavati, zavlačiti nam ruku u đep još dublje, bezobraznije i podlije! Da najavljeni novi porezi, kao i još ne objelodanjene mjere iz Linićeve i inih kuhinja smiju u javnost i primjenu. Da i nadalje smiju izjavljivati i raditi bedastoće tipa kako je štednja na nama svima realnost, a štednja na njima demagogija! Jer su oni svete krave! Valjda...

Post je objavljen 04.01.2013. u 13:19 sati.