Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sitnice-za-zivot

Marketing

Sretni blagdani svima koliko vas ima!

Božić. Koliko asocijacija na tu jednu riječ. Moj najdraži blagdan. Ne zbog religije, tradicije niti ičega takvog, već zbog one neopisive atmosfere kada sa svojim najdražima sjediš u poluosvijetljenoj prostoriji, iz kuta dopire svjetlost ukrašenog bora, prostorija je ispunjena božićnim pjesmama, miris kolača ljepši je i od najskupljeg parfema, a vani pada snijeg.

Sada sam na najsunčanijem otoku i snijegu ni traga. Ulična rasvijeta nije ukrašena, naš gazda je ateist bez poštovanja prema ikomu ili ičemu tako da su jedini ukrasi u restoranu bile dvije crveno bijele kapice koje smo draga i ja kupile u nekom supermarketu. Cijeli tjedan smo čistile kuće ujutro, a navečer radile tako da nismo niti čule kada je Božić pokucao na naša vrata. Iznenadio nas je kao dragi nenajavljeni gost. Prijatelj je išao u šumu i zamolile smo ga da nam ubere nešto što bi nalikovalo na bor. To je i napravio. Jako je dislutabilno koliko je to nalikovalo na bor, ali smo ga svejedno ponijele u našu sobicu. Nekoliko šarenih kopčica za rublje, čokoladica, svjećice i malo božićne čarolije napravile su divnu atmosferu. Mali anđeo pod borom upotpunio je sliku. Radile smo do 3. Mrtva umorna zaspala sam čim sam dotaknula krevet. I znate što? Ovo mi je bio najbolji Božić u životu.
Dugo smo maštale o danu kada ćemo živjeti zajedno. Ni jedan početak nije lak, ali je početak. I uspjele smo. Napravile smo taj prvi korak i nema natrag. U malo vremena postigle smo puno. Ako ništa barem smo stekle veliko iskustvo i velike prijatelj. Fali mi dom, obitelj, moja papigica, moj grad i moji prijatelji. Ali sve to imam kraj sebe u malom. I sretna sam. Dobila sam najbolji božićni poklon.
Post je objavljen 27.12.2012. u 22:40 sati.