Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sekasmith2

Marketing

Svake godine na ovaj datum

Cijenim sve vjere na svijetu, vjernicima želim sretan Božić. Zaposlenima dobar tek i dobar odmor, baš fino pali datumi. A celom svetu na veselje, mir i – sve.

Usput mi se dopada Marksova misao o vjeri, viš kakva fina narav, sve mi se dopada.

Inače se novije fura – ja sam agnostik, da ne bi rekli – ja sam ateist, ili nedajbog (taj isti bog) – reći: ja ne vjerujem u boga. Katastrofa. Kad dođu ovi dani (jer su oni drugi davno prošli) izbjegavam sve kontakte s poznatima, a prijatelji su mi tak zatucani ateisti da se slobodno obratim ak kaj trebam, jer su još gori bezbožnici neg ja. If ever possible.

Stjecajem okolnosti Božidar danas ima imendan, ničim izazvan. Pa se skupi bliža rodbina starci, brat s familijom i ono komatozno – 4 komada dece sa svojom decom pa se premeće brašno po žvalama, da umreš od brašna. 20 ljudi u 50 kvadrata. Po zakonu spojenih posuda, ne ZPP-u.
Od njih bi mogli živeti kompletna Klara i Mlinar. Tam se jedu kolači sasvim brašnasti i sasvim pošećereni, najjača hrana su topli sendviči sa sirom i norim gljivama, niko ne jede meso. Ma ni gosti: ka-tas-t /ne, nije katastar, katastrofa je/. Danas bum sa sobom zela malo salame i malo gaude i pojačala si obrok i čim pojedem gibam, od silne dernjave ne čuješ kaj misliš (naravno da TV radi do daske tak da se svi nadvikuju, deca fort nekaj očeju, a Božidar samo hoda od jednog do drugog i pita – trebaš kaj? Si dobro? Čaša prazna, kaj buš si popila? Opet sokec? Koji? Si gladna? Oš ovog onog bla bla bla).

Usput je mom bratu rođendan, i taj se moral rodit za Božić, knap nakon 2. sveckog rata tak da to onomad nije bilo nekaj značajno kaj se rodil za Božić. Osim kaj se ne zove Božidar, kaj je sasvim solidno ime, on je rođen 25. 12. i to je to. Kak je neko rođen 8. 12., tak je on 25. prosinca i to nije niš naročito. Bilo tada.

Al kad sam prije 4 godine (čovek živi u zemlji di taj Božić ne prectavlja niš) otišla u općinu Medveščak da mu nabavim rodni list i domovnicu, žena na šalteru sve ok, ali uzvikne najedamput (batesova skor sam opala na rit) – Pa vaš brat je rođen na Božić. Reko je, a jel to neki problem? - Ali on je rođen na Božić!!!??? - Rekoh ovak: gospođo, svake godine imaš izbor od 365 dana da se rodiš, vite on je zajebani Jarac i to dupli, i rodil se na Božić. Prasac, znate kakvi su Jarci.

Onda skužim da je i Isus po nekim autorima rođen isto na Božić i da je Jarac. A setim se i nekih koji slepo vjeruju u te zvezde (ja vjerujem otvorenim očima i osim staračke dalekovidnosti, čist dobro vidim); alzo hteli su preseliti – kao nek Božić ostane, ali Isus je Blizanac. Ne bih sad to analizirala da ne zadirem u tuđe osjećaje, ali bolje nek on ostane gdi je i nek je Isus rođen za Božić, a žena u Općini se smirila jedino su joj oči ostale fajn raširene i sva je bila neka zbunjola, možda je misla da se advent ostvaril. Kaj bi tek misla da se onaj suhi (takvog ga naime pamtim, brata) od 190 cm pojavil i lepo zamolil svoju domovnicu, ahahahahahahahah, baš dobro, viš.

Ajd pa fino sretan Božiiiić, svakome.

Post je objavljen 25.12.2012. u 02:14 sati.