Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podijeljena1

Marketing

Skraćuje li i vama hladnoća krila?

Ne da mi se nikuda izvan obaveznih smjerova, posao-kuća-najbliži dućan. Čak niti u velike dućane. Možda i bi da zapravo nisu baš tako veliki u malom gradu. Da su kao u Zagrebu, čitavi mali gradovi, dovoljni za čitavo popdne. Da ne moram između njih na hladnoću. Opet, kada mi se smanji tempo života, on sam naginje tendenciji da zadrži trend i usporava i sam dalje. Pa mi se manje-više stalno drijema, svakako prečesto. Kako kućanske poslove držim nužnom logistikom, jasno da mi ne pada na pamet razbuđivati se započinjanjem čega značajnog, a ne neophodnog. Tv program je uglavnom loš, reprizan i nezanimljiv, a čak niti s knjigama nemam u zadnjim tjednima nešto sreće. Bar nisu dovoljno dobre da me vežu satima. Dragi je dobavio nešto novih filmskih naslova, ali i to mi je muka, od pet-šest pokušaja tek je jedan do dva opravdao napor da ostanem sasvim budna. Uključujući 007. I u stanu mi je takvoj nepokretnoj stalno prohladno i na raskošnih (dragi!) 23-24. Ubila bih za centralno grijanje, jer uopće ne vidim prednosti peći koje "bolje i jeftinije griju" (dragi!), kada mi je hladno u kupaonici, hodniku i spavaćoj sobi. Ako ne uspostavim stalnu turu loženja na 4 mjesta, što zapravo pretvori život u profesionalnog ložača. Sve moguće električne naprave za grijanje, uljne radijatore, infracrvene i svakakve, držim čistom iluzijom topline. Nikada se nisam uz njih pošteno ugrijala. I pokrivači me živciraju jer im treba vremena da počnu djelovati. Očito je, treba me grijati ! Ne smješkaj se Dado, ne tako, ne znam tko bi me nagovorio da se skinem. Nego kao mačku, sklupčanu u krilu, sakupljenu najviše što je moguće.
Mda, tako je dobro, leđa i guza na toplom, pokrivač s prednje strane, gledaj što hoćeš, ja plutam nekim prostorom između sna i jave, čujem, a ne trudim se razumjeti, vidim neke šarene slike na ekranu, ali zapravo maštam o šarenim slikama s plaže. Čaj? Bi, ali kako ga nema tko dodati, odustajem, samo se ne miči nikuda!
Neke istočne filozofije hvale ovakva stanja nužnog broja okretaja, kao neke periode rekuperacije. Imaju i tehnike za postizanje istih. Meni je dovoljna samo vlažna hladnoća i gasim se.

Post je objavljen 18.12.2012. u 18:28 sati.