Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

"Sport pomaže u razumijevanju vrijednosti života"

Olimpijske i Paraolimpijske igre, održane ove godine u Londonu, Italiji su podigle sportski ugled. Talijanski timovi ukupno su osvojili 28 olimpijskih medalja od čega osam zlatnih, i 28 paraompijskih među kojima devet zlatnih. Posebnu počast odao im je papa Benedikt XVI. primivši u audijenciju delegaciju Talijanskog olimpijskog odbora. Papa je pokazao razumijevanje za strogu disciplinu i pripreme potrebne da se dostigne olimpijska razina.

Sveti Otac posebno je naglasio da svaki sport, profesionalni ili amaterski, traži pošteno natjecanje, poštovanje tijela i osjećaj solidarnosti. "Sport je važan jer otkriva čovjekovu suštinu i daje mu duboko razumijevanje vrijednosti života", rekao je Papa.

Napomenuo je kako su i sportski menadžeri, treneri i svi ostali pozvani svjedočiti dobru u čovjeku, surađivati s obiteljima i obrazovnim institucijama kako bi se postigli najbolji rezultati u sportu. Dodao je i kako se nikada ne smije popustiti pritisku da se, u cilju postizanja značajnih rezultata, krene prečicom i posegne za dopingom. "U tom je najvažniji timski duh, ali treba dati potporu i onima koji priznaju da su pogriješili", rekao je Papa.

Sveti Otac na kraju je poručio kako u Godini vjere sport može pridonijeti "duhovnom natjecanju" jer nudi dragocjenu priliku za susret vjernika i onih koji to nisu, da se doživi radost i upozna ljude drugih kultura, jezika i religija.

Izvor: news.va

Post je objavljen 18.12.2012. u 12:06 sati.