Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogdogg

Marketing

WUNDERKIND

-Neću Supermena, oču Skeletora!

-Ali Silvio, Skeletor je zao, a vidi kako je Supermen dobar! On će spasiti svijet!

-Baš me briga!

-Uzmi mu više tog Skeletora hajde, uhvatit će nas gužva na granici…

-Ma nemoj! Neću da mi se dijete igra sa negativcima!

-Ma daj Renata, pa nemoj ti bit veće dijete od njega! Lutka ko lutka…boože moj!

-Oču Skeletoraaaa!


Naš Silvio je vunderkind. Sa 4 godine je znao čitati. Pisati sa 5. Upozorila sam učiteljicu na to, ali mi je ona ljubomorna koza odgovorila da kod nje sva djeca imaju isti tretman. Upisali smo ga na tečaj za posebno nadarenu djecu. A kako tek crta čovjeka na konju? Nevjerovatno je da već sada pokazuje tolike talente…dobro, Mario je grafički tehničar, nek je sa te strane nadaren za crtanje, ali odakle sve ostalo? Ponekad me to uplaši.



Nije nas uopće iznenadilo, ni mene niti supruga, mislim, kada je u 7.om razredu pokazivao tako veliki interes za to gradivo povijesti. Zapeo je bio za te kvislinge i ratne zločince kao lud…referate je pisao, kupovao knjige, nije htio posuđivati u knjižnici, htio je baš imati te knjige…sjećam se da smo mu kupovali knjige Bogdana Krizmana i onaj drugi…kako se ono zvao, …Đorde, Đorđe Ličina…ma ustaše, ma četnici, ma belogardejci, pa oni balisti, VMRO, ma Ljotićevci, Nedićevci…ma ja mislim da ih je sve znao…i mislila sam, pa dijete možda zanima povijest…što? Što može bit lošega u tome? Sjećam se da sam ih i ja morala naučiti da bih ga mogla ispitivati:

-Silvio reci mi, tko je bio Pavle Đurišić?

Taj mu je bio posebno napet. Mislim da je to bio neki četnik. Malo jest bilo čudno što je imao njegovu sliku u sobi, ali bože moj…





-I kad ste se prvi put zabrinuli?
-Pa kad je našem kućnom ljubimcu, ježu Dizdejlu iščupao testise pincetama.


* * *










STOP IŽIVLJAVANJU NA KUĆNIM LJUBIMCIMA!!!


Post je objavljen 08.12.2012. u 14:50 sati.