Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/toxycat

Marketing

(k)ukulele i (o)karina

(K)ukulele su havajski žičani glazbeni instrument.
U nekim zaostalim dijelovima svijeta tako je nazvan i vladajući instrument.O(karina) je ime za sviralo od pečene gline u obliku ptice.
U nekim zaostalim dijelovima svijeta služi i kao naziv za TV pretplatu.Od kad je kukuriku-kukulele koalicija na vlasti, a ima tome već dugih godinu dana, svjedoci smo čuda neviđenih.
Skoro mi dođe da njihovu vladavinu nazovem "U registraturi", ne samo zbog BezKičmanovića, nego jer izgleda da su u svom mandatu odlučili sve registrirati. (osim rastućeg nezadovoljstva)
Tako načiniše Registar poreznih dužnika, načinit će Registar branitelja, ozbiljno su bili zagrizli za Registar nekretnina, dok im koalicijski partner nije pomrsio planove (iz sumnjivih razloga).
Izgleda da će uskoro i Registar neplaćenih prometnih prekršaja, pa oni koji nisu platili, neće moći registrirati automobil.
I sve to nekako prolazi, po sistemu "Zavadi pa vladaj" na koji i računaju, pa su se dosjetili najnovijeg instrumenta prikupljanja novaca.
I to ni više ni manje, uvjeravaju nas, za spas Javnog dobra, Hrvatske Televizije.
Koja, budimo realni, nit je javna nego stranačka (kako tko dođe), nit je dobra, nego je sranje.
I tako je netko tamo "šetao i šetao i domislio se!" Balt Baltazar Balt Baltazar...
Ajmo uvest O(karinu)!
I tako slijedom čiste logike: tko god živi u Hrvatskoj taj ima oči (nećemo sad cjepidlačit oko hendikepiranih), a ko ima oči taj gleda, a ko gleda taj sigurno HTV gleda!
Ali, avaj, nema više komunističke "slobode" gdje ti je država (čitaj inkasator) mogla doći i zapečatiti televizor, ka da mu ga je ćaća kupija.
Treba se dovijati drugačijim načinima da gubitašu napuniš kesu i zadržiš na plaći sve one koji "stvaraju" "prebogati" nam TV program Javne kuće.
A Bog dragi zna, da osim par političkih i kuturnih emisija ne stvaraju ništa, nego rade po tuđim licencama.
A o "bogatstvu" i filmovima i serijama starijim od korupcije, da ni ne govorim.
Ali netko u kukulele vladi je zaključio, da je stranačka televizija Javno dobro, iako im izraz Javna kuća, iz puno razloga, bolje pristaje.
Kao da ljudi nemaju satelite i kabelske provajdere, preko kojih mogu gledati što god hoće.
Ako im je volja mogu po cijeli dan gledati Nacional geographic, Discovery, History, Fox, HBO, pa i Novu TV, RTL, ili bilo koju drugu komercijalnu televiziju koja živi od svog programa.
Kvragu, mogu cijeli dan igrati Play Station ako mi je volja..iz dana u dan, mjesecima.
Iz tog mi razloga nije bila jasna ni odredba plaćanja po TV-u. Namjerno ga ne zovem "prijamnik" jer ne mora uopće služiti u tu svrhu!
A još mi je nejasnije i budalastije objašnjenje da će se pristojba plaćati individualno i to "iz same činjenice boravka u Hrvatskoj."
Da bar malo izgledaju kao socijalna vlada, ustvrdili su da nezposleni neće plaćati pristojbu, da će se plaćati po ostvarenom dohotku...
I to mi je malo nepošteno, kad se već busaju u prsa poštenjem, jer onaj tko puno radi, ima prihode, ali nema kad gledati TV...
Hoćemo li i za TV pretplatu morati vaditi izjave o zajedničkom kućanstvu, prosjeku plaća i sve to ovjeravati kod javnih bilježnika?
Neka pametnjakuša iz HNS-a, za vijesti je izjavila da ovo nije porez, nego nešto drugo, ali slično porezu, ali ne zna reći razliku... Možda je razlika u tome da su HNS-ovci većinom u građevini pa im nije u interesu da se prodaje već sagrađeno, nego gradi novo, a za druge poreze građanima im naprosto možemo poduvati u (o)karinu.

UPDATE:
'HNS nije predložio niti podržao bilo koji od spornih modela koji su navedeni kao mogućnost, a s kojima je medije upoznao glavni savjetnik za medije u Ministarstvu kulture Milan F. Živković (SDP).

Međutim postavlja se pitanje kako to da je nakon Živkovićeva istupa iz Ministarstva kojim upravlja HNS otišlo priopćenje potpisano od glasnogovornice Nataše Petrinjak koje potvrđuje i nadopunjuje njegove riječi.

Post je objavljen 07.12.2012. u 10:41 sati.