Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/nezaposlena-doo

Marketing

ISPUNI, POŠALJI, OSVOJI

Oduvijek sam sklona nagradnim igrama. To je valjda nešto nasljedno. Moj deda je strastveno rješavao križaljke i lijepio dopisnice s odgovorima pa sve to slao na moje ime. Otprilike mjesec dana kasnije, poštar je iz svoje čarobne torbe vadio ploče tamburaških sastava, knjige potpuno neprimjerene mojoj dobi i interesima, paket ručnika... Ti neočekivani darovi uvijek su mi razveselili dan. Zbog njih sam se osjećala nekako posebno.U nešto odraslijoj dobi, kada dede više nije bilo, preuzela sam njegov posao. Slala sam kupone, pisala pričice, osmišljavala slogane, prikupljala račune, etikete... Moj bi trud katkad bio nagrađen paketom sponzorskih proizvoda, majicom ili privjeskom. Nikad nešto veliko, ali i dalje me veselilo. Zadnje sam sudjelovala u, vjerojatno, prvoj Ledovoj nagradnoj igri prikupljanja sladolednih štapića. Nisam uspjela prikupiti to što je trebalo, ali nekoliko kila viška vaga je uredno zabilježila. E, tada sam odustala.

Godinu po godinu i već sam pomalo zaboravila da sam bila dio tog smiješnog svijeta (nagradne igre nekoć nisu nalikovale lotu, bingu ili sportskoj prognozi, novčane nagrade tu su bile prava rijetkost). No, s nezaposlenošću nagradne igre ponovno su se vratile u moj život. Spontano, kao da iz njega nikada nisu ni izašle. Počelo je s katalozima prehrambenih trgovina u kojima su me oglasi za nagradne igre pozivali da kupim jednu, a ne drugu marku mlijeka i možda baš ja osvojim 100.000 kuna. 100.000! Naravno da sam igrala. Naravno da nisam dobila. I naravno da sam se ponovno navukla.Sada potpuno ovisnički, prije nego krenem u trgovinu, pretražim koji su proizvodi vezani uz kakvu nagradnu igru, a otkrila sam i mnoštvo internetskih nagradnjača. Te su mi nešto sklonije. Kao od šale osvajam brojne ulaznice za dječje kazališne predstave, izložbe i prigodna događanja. S klincima tako za malo ili ništa novca tabanam Zagrebom. Jučer smo, primjerice, bili u Gradu Djeda Mraza, sutra idemo na predstavu, u četvrtak na izložbu, a ako se posreći u nedjelju ćemo na skockani Lego tulum. U idućem nam je tjednu jedan dan već rezerviran...

Sve to oduzima ponešto vremena, ali hej – ja sam nezaposlena i kako stvari stoje prije ću dobiti glavnu novčanu nagradu na nekoj nagradnoj igri nego posao.


P.S. U tijeku je nagradna igra Priče o kosi koju su organizirali Lush i CeKaPe. Prve tri kratke priče (do 5000 znakova) osvajaju tečaj kreativnog pisanja, a sedam ostalih Lusheve proizvode i knjigu. Rok prijave je 1. siječnja 2013. O ostalome na stranici www.lush.hr. Ja sam svoju poslala, je-je-je! pjevaPost je objavljen 03.12.2012. u 19:29 sati.